00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

ספגטי ברוטב עגבניות וטונה

מין מתכון כזה של אמצע שבוע, כשנגמרו הרעיונות, את הכל כבר אכלנו, אין זמן והילדים (והאבא) רעבים.
מכינים רוטב עגבניות בסיסי לספגטי וממש בסוף, 2 דק` לפני שמכבים את האש, מוסיפים פחית טונה.
הילדים - טורפים
 אגב, את הרוטב הזה אני נוהגת להכין בכמות כפולה, להכניס חצי מהכמות לקופסאת פלסטיק ולהקפיא. כך בצ`יק צ`ק יש עוד ארוחת ספגטי חביבה, כמעט מוכנה.
 
אז איך מכינים
 
ספגטי ברוטב עגבניות וטונה
 
מצרכים: (לכמות כפולה או לחבילת ספגטי שלמה)
1 בצל גדול קצוץ
4-5 שיני שום קצוצות
1 קופסא גדולה עגבניות מרוסקות
1 כף סוכר
צרור עלי בזיליקום קצוצים או 3 קוביות בזיליקום של דורות
חופן נדיב של אוריגנו
מלח
פלפל שחור
מעט צ`ילי גרוס (כן, גם אם זה לילדים)
שמן זית לטיגון
מים חמים
1 קופסא קטנה של טונה מסוננת מנוזלים
 
אופן ההכנה:
במחבת רחבה וגבוהה לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן עוד כדקה.
להוסיף את העגבניות המרוסקות ולבשל תוך כדי עירבוב מתמיד (אחרת העגבניות מתחילות לקפוץ ולהתיז מסביב) כ-3-4 דק`.
להוסיף את הסוכר, העלים, המלח, הפלפל והצ`ילי.
להוסיף מעט מים רותחים לדילול הרוטב ולהמשיך לבשל עם מכסה סגור כ-5 דק`.
להוסיף את הטונה המסוננת ולפורר אותה לתוך הרוטב תוך כדי ערבוב.
לבשל עוד 2 דק` ולכבות את האש.
 
את הספגטי (כל סוג של איטריות ילך) לבשל לפי הוראות ההכנה, לסנן ולהעביר אל הרוטב.
לערבב היטב ולהגיש.
 
 זכרו  - הרוטב תמיד צריך להיות מוכן לפני הספגטי!!
 כדאי ומומלץ להגיש מיד (לכן אין הרבה תמונות )
 המתכון מתאים לכמות של  חבילה ספגטי אלא אם כן מחלקים את הרוטב לשניים וחצי מקפיאים.
 
בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת