00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

סלט פול מצרי

אחד הסלטים האהובים עלי, זה סלט פול מצרי.
משום מה, אף פעם לא יצא לי להכין את הסלט הטעים הזה עד שנתקלתי בפול היבש בחנות קטניות בשוק של רמלה.
בהמלצת המוכר קניתי שני סוגי פול - אחד, פול יבש שלם והשני פול יבש קלוף וחצוי.
בישול של שני הפולים האלה ביחד נותן את מרקם ה"פירה" שמאפיין את הפול המצרי.
את המתכון הוצאתי מהספר המעולה של נוואל אבו גוש - בישול ערבי ארץ ישראלי, והתוצאה, ערבה לחיך.
 
סלט פול מצרי
 
מרכיבים:
1/2 ק"ג פול יבש  350 גר` פול שלם ו-150 גר` פול חצוי וקלוף
1/2 כוס מיץ לימון טרי
4 שיני שום כתושות או קצוצות דק
1 כף סודה לשתיה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
מים רותחים
 
אופן ההכנה:
בוררים את הפול ושוטפים היטב. משרים את הפול בסיר מלא מים עם חצי כף סודה לשתיה למשך הלילה.
לאחר ההשריה שוטפים את הפול, מוסיפים עוד חצי כף סודה לשתיה, מים רותחים ומביאים לרתיחה נוספת.
מנמיחים את האש וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כשעתיים.
 שימו לב - בגלל הסודה לשתיה יש למים נטיה לגלוש!! (לי גלש פעמיים!!) שימו עין על הסיר!
 
מורידים את הסיר מהאש, מסננים את המים, מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם, את השום והפטרוזיליה, ומערבבים.
 
בהגשה אפשר לבזוק מעל פפריקה מתוקה ומעט שמן זית.
 
זהו, לא הרבה עבודה וההנאה מובטחת.
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

35 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת