00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

שטרודל תפוחי עץ

 
 
 
 
שטרודל מקורי עשוי מבצק אלף העלים ( אצלנו קוראים לזה בצק עלים).
 
אתמול הכנתי את השטרודל מבצק שקם (רק החלפתי את המרגרינה בחמאה). למה? כי היה לי מיותר. גם היו לי מלאן תפוחים במקרר ולפני שיילכו פייפן סידרתי להם אדרת.
 
 
לבצק
 
1 שמנת
1 שקית קטנה קמח תופח
200 גר` חמאה רכה מאד
 
 
לערבב הכל לבצק אחיד. להכניס למקרר  ל 20 דקות.
לרדד.
 
 
למלית
 
6 תפוחי עץ חמוצים
30 גר` חמאה
סוכר וקינמון לפי הטעם
1 קליפה מגוררת גס של לימון אחד
מילוי תפוחי עץ מוכן / ריבה
 
 
לקלף את תפוחי העץ. לחתוך לחתיכות בגודל הרצוי לכם.
 
להמיס את החמאה במחבת. להוסיף את תפוחי העץ החתוכים. לערבב בכף עץ.
 
להוסיף את הסוכר, הקינמון ואת קליפת הלימון. לבשל עד שהתפוחים  מתרככים. לסנן את הנוזלים.
 
 
 
 
למרוח מהמלית או הריבה על הבצק. להניח מעל את תפוחי העץ הרכים ולגלגל את הבצק.
הכנתי גלילה אחת עם ריבה וגלילה עם מילוי תפוחים.
 
להניח את הבצק כשהחיבור כלפי מטה. לחרוץ מספר חיתוכים בחלק העליון של הגלילה לאפשר לאדים לצאת כדי שהבצק לא יתפוצץ.
 
לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד השחמת הבצק.
 
 
 
 
 
בתיאבון.
 
 
עכשיו אלך לי לנוח מעט, לאסוף כוחות לקלפים (רמי) בערב.
 
 
סוף שבוע קסום לכולם
 
שנשמע רק טוב
 
 
אלינוער

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

47 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת