00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת גזר בריאותית

מכירים את הבדיחה על הארנב שמגיע לקונדטוריה ושואל ?
"שלום, יש לכם עוגת גזר?"
אומר המוכר "לא אין לנו עוגת גזר"
ביום השני שוב מגיע הארנב ושואל "יש לכם עוגת גזר?"
ושוב המוכר עונה בשלילה.
כך במשך כמה ימים עד שהמוכר מחליט להכין עוגת גזר לארנב.
מגיע הארנב ביום השישי ושואל "יש לכם עוגת גזר?"
עונה המוכר: "כן!! יש לנו עוגת גזר!!"
אומר הארנב: "נכון שזה איכס"
 
טוב, אז קודם כל לא אומרים איכס על אוכל  שנית, עוגת גזר זה טעים
זה מתוק, ועשיר בטעמים של תבלינים, אגוזים ועוד..
בעוגה הזו של קרין גורן יש גם טחינה גולמית שהופכת את העוגה לרכה וטעימה במיוחד והיא עשויה מקמח מלא וסוכר חום כך שהרווחנו גם קצת בריאות.
אה, וגם לא צריך כאן מיקסר  - יתרון לממהרים ולמתעצלים
 
עוגת גזר בריאותית - קרין גורן - סודות מתוקים
 
מצרכים:
כוס וחצי דחוסות סוכר חום כהה (360 גר`)
3/4 כוס שמן (180 מ"ל)
4 ביצים
3/4 כוס טחינה גולמית (180 מ"ל) - אני השתמשתי בטחינה גולמית מלאה
1/2 כוס קמח (70 גר`)
3/4 כוס קמח מלא (110 גר`)
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כפית גדושה קינמון
1 כפית פלפל אנגלי טחון
שתי כוסות וחצי גזר מגורר גס (כ-5 גזרים בינוניים - 350 גר`)
כוס וחצי אגוזי מלך שבורים (150 גר`)
 
קרין גורן מציעה לקשט את העוגה ב-1/2 כוס שומשום - אני לא שמתי, זה נראה לי ממש מיותר.
 
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. בקערה גדולה טורפים סוכר חום, שמן וביצים לתערובת אחידה בעזרת מקצף ידני ומוסיפים את הטחינה.
3. מוסיפים את שני סוגי הקמח, אבקת האפיה, סודה לשתיה, והתבלינים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
4. מקפלים פנימה את הגזר המגורר והאגוזים.
5. משמנים 2 תבניות אינגליש קייק, שופכים חצי כמות מהעיסה אל כל תבנית ואופים כ-45 דק` עד שהעוגות קפיציות למגע וקיסם יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים)
 
 מי שבכל זאת רוצה להוסיף את השומשום, יפזר מעט בתבניות המשומנות בתחתית ובדפנות ישפוך את העיסה ומעל יפזר עוד שומשום בנדיבות.
 
 
 
 העוגה שורדת הקפאה היטב!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

63 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת