00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

חלה לשבת

סוף השבוע כבר אוטוטו כאן וצריך להתחיל לחשוב על מה מבשלים ומה ילך ליד..
אז מה לבשל עוד ממש אין לי מושג, אבל עם מה לנגב.... כבר תכננתי.
את המתכון הזה קיבלתי לפני המון שנים מאמא של חברה שעבדה איתי.
אותה חברה כבר מזמן לא עובדת איתי, הקשר קצת התרופף, אבל החלה שלה ממשיכה לככב אצלי בכל פעם מחדש.
בסוף שבוע שעבר החלות האלה ליוו אצלי את הקציצות ברוטב זיתים ירוקים מהרשומה הקודמת ובאחת התגובות לרשומה ציינה גולשת בשם nushnushi שליד מתכון זה צריך חלות, כאילו ידעה שהרשומה הבאה שתכננתי להעלות תהיה זו .
אז הנה המתכון.
 
חלה לשבת 
 
מצרכים:
1 ק"ג קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים (או שקית שמרית)
75 גר` מרגרינה בלי מלח (אני משתמשת בחמאה)
2 כפות שטוחות מלח
2 כפות שטוחות סוכר (  אם רוצים חלה מתוקה, יש להפחית כף מלח ולהוסיף כף סוכר)
מים חמים וקרים
 
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
 
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר ובעזרת כף לערבב את הקמח עם השמרים והסוכר להוסיף את המלח ולערבב.
את החמאה/מרגרינה להמיס ב-1/2 כוס מים רותחים, להוסיף עוד כ-2 כוסות מים קרים - כך שהחום של המים בסוף יהיה פושר.
 
להוסיף חלק מהמים לקערת המיקסר ולהפעיל את המיקסר (עם וו לישה כמובן).
להוסיף מים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
ללוש את הבצק כ-10 דק`.
 
לשמן מעט את הבצק והקערה ולהשאיר להתפחה כשעה.
 
 
להוריד את האוויר ע"י אגרופים ולהתפיח שוב.
 
לשים את הבצק על משטח מעט מקומח, לחלק את הבצק לשני חלקים שווים וכל חלק לחלק ל-3 נקניקים ארוכים ושווים לקליעת צמה.
לקלוע שתי חלות לצמות, להניח בתבנית אפיה עם נייר אפיה, לכסות במגבת ולהתפיח שוב כחצי שעה.
לטרוף ביצה, למרוח בעזרת מברשת על החלות, לפזר שומשום ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דק`.
 
יוצאת חלה רכה וטעימה שמחזיקה מצויין בטמפ` החדר לפחות יומיים, אח"כ פשוט כבר לא נשאר שום דבר .
 
 
מאותו הבצק ניתן להכין לחמניות קלועות או רגילות.
החלה/לחמניות עוברות הקפאה מצויין.
 
סוף שבוע רגוע ונעים לכולם

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

49 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת