00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

קציצות עוף ברוטב זיתים ירוקים

בזמן האחרון הולך אצלי המון בשר טחון. אם זה עוף ואם זה בקר. 
זה תמיד זמין ונוח, אפשר להכין מגוון של מתכונים מבשר טחון, זמן ההכנה בדרך כלל קצר, התוצאות תמיד מוצלחות והילדים תמיד אוהבים.
לכן נערמה לי ליד המחשב ערמה קטנה של פתקים עליהם רשמתי מתכונים מאולתרים שנולדו מהצורך של ארוחת צהריים מהירה, במינימום עבודה ועם מקסימום סיכוי שילדי יעיזו לטעום ולהנות.
 
את התבשיל הזה החלטתי להכין עם זיתים ירוקים מגולענים ורק לאחר שהחלטתי והתחלתי להכין, גיליתי שאין לי במזווה קופסאת שימורים של זיתים מגולענים .
לקחתי את אחת מצנצנות הזיתים תוצרת בית שקיבל בעלי מחבר לעבודה, ועמדתי לגלען זית זית. התוצאה השתלמה .
 
קציצות עוף ברוטב זיתים ירוקים
 
מצרכים:
לקציצות:
1/2 ק"ג בשר עוף טחון
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור קוסברה קצוצה
1 ביצה
1 תפ"א קטן מגורר
מלח
פלפל שחור גרוס
שבבי צ`ילי גרוס
1 כף כמון
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית קינמון
3-4 כפות פירורי לחם  - עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא רכה מידי.
 
לערבב וללוש היטב את תערובת הקציצות ולהניח בצד.
 
לרוטב:
1 בצל גדול חתוך לחצאי עיגולים
1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות
4 שיני שום פרוסות
1 תפ"א חתוך לקוביות קטנות ** אותו שמתי לספיגת המליחות היתרה של הזיתים.
קופסא זיתים ירוקים מגולענים
קופסא קטנה רסק עגבניות
מעט צ`ילי גרוס או קוביה צ`ילי של דורות.
כף וחצי פפריקה אדומה
מלח
פלפל שחור
מים רותחים
 
אופן ההכנה:
מתערובת הקציצות להכין כדורי בשר בגודל כדור פינג-פונג ולטגן אותם מעט לסגירה. ( כאן אפשר להפעיל את הבעל, זה מקצר משמעותית את זמן ההכנה )
להוציא מהמחבת ולשים בצד.
 
בסיר נמוך ורחב לשים את הבצל ולטגן עד הזהבה, להוסיף את השום והגמבה ולהמשיך לטגן.
להוסיף את קוביות תפוחי האדמה ולטגן עוד 5 דקות. (לתת צבע לתפ"א)
להוסיף את הזיתים, הרסק והתבלינים לערבב היטב ולהוסיף מים רותחים עד לגובה הזיתים.
להביא לרתיחה ולהניח בעדינות את הקציצות בסיר.
מידי פעם לנער את הסיר כדי שכל הקציצות יצופו ברוטב.
להוסיף מים במידת הצורך, לטעום תיבול ולתקן.
להשתדל לא לערבב את תכולת הסיר אלא לנער אותו קלות לעירבוב.
 
לבשל חצי שעה על אש קטנה בינונית.
 
 הקציצות הולכות מצויין עם אורז לבן!
 
בתאבון
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

41 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת