00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

סברינה

עונת ה- עכשיו בעיצומה וצריך לנצל אותה עד הקצה. להנות מהתותים המתוקים במיוחד השנה במגוון מתכונים צבעוניים, חגיגיים, מתוקים וטעימים או אפילו סתם להנות מקינוח של קצפת מתוקה עם תותים מלמעלה.
אז פאי פירות כבר היה לנו, פבלובה עם תותים ופירות יער גם היתה לנו ועכשיו הגיע תורה של הסברינה, אותה עוגה מפורסמת של שנות ה-80.
את המתכון לעוגה קיבלתי (שוב ) מחברה של אחותי, המתכון הוא פשוט מאד להכנה. את העוגה עצמה מכינים ללא מיקסר, עוגה בחושה לכל דבר, ומקבלים בסופו של דבר עוגה חגיגית, מרשימה, מלקטת מחמאות ומצמוצי שפתיים .
 
סברינה
 
מצרכים:
עוגה:
4 ביצים
1 גביע אשל
1/2 כוס סוכר
כוס וחצי קמח תופח
1 שקית אבקת אפיה (וזו לא טעות)
1 שקית סוכר וניל
******************
כוס וחצי חלב קר (לא להוסיף למרכיבי העוגה)
*****************
סירופ:
3/4 כוס סוכר
1/3 כוס מים
מעט מיץ לימון (1-2 כפות)
****************
קצפת:
2 מיכלים שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
אפשרות נוספת:  שקית אינס` פודינג וניל + 1 כוס חלב
 
אופן ההכנה:
את כל מרכיבי העוגה שמים בקערה ומערבבים היטב.
מעבירים לתבנית פיירקס מלבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-170-180 מעלות כ-20 דק`. (עד שקיסם יוצא יבש)
 
מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור שופכים עליה את החלב הקר.
 
מבשלים את הסירופ עד הסמכה קלה ושופכים על העוגה באופן שווה.
 
מקררים את העוגה (בטמפ` החדר), מקציפים את הקצפת (עם או בלי אינס` פודינג וניל וחלב - לטעמכם האישי), מזליפים או סתם מורחים את הקרם מלמעלה, מפזרים תותים טריים ונהנים.
 
 
 
ואחת אישית לאופה, אחרת איך אדע שיצא טעים
 
שנת 2009 מאושרת, רגועה, שנה של שלום, שנה של סיפוק ושנה של בריאות לכולכם

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

58 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת