00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Hungry for Taiwan

בקר מוקפץ עם ברוקולי

מנה נהדרת מהמטבח הסיני, הבקר טעים ורך לאחר הטיגון הקצר בשמן והברוקולי סופג את טעמי הרוטב שבהם הוא מתבשל.
ניסיתי להכין את המנה הזו לפני מספר שבועות, התוצאה לא היתה מלהיבה במיוחד ולכן לא פרסמתי, לאחר חיפושים ושינויים קלים הגעתי למתכון שלפניכם, טעים ומיוחד בדיוק כמו במסעדות הסיניות .
 
 כ-30 דקות                      דרגת קושי 
 
רכיבים:
 
900 גרם בשר בקר (ורד הצלע או סינטה נהדרים) חתוך לרצועות דקות
2 ראשי ברוקולי מופרדים לפרחים (ניתן להשתמש בקפואים, הסבר בהמשך)
1 כוס שמן
1 כף שמן שומשום (ניתן להשתמש בכל שמן אחר אם אין)
1 כף שום כתוש
 
מרינדה לבקר:
 
2 כפות יין אורז (ניתן להמיר ביין לבן)
1 כף שטוחה סוכר
1 כף רוטב סויה
2 כפות מים
2 כפות קורנפלור
 
רוטב :
 
4 כפות רוטב צדפות (אני השתמשתי בגרסה הצמחונית מפטריות שחורות)
4 כפות רוטב סויה
1 כוס מים
3 כפות סוכר
2-3 כפות קורנפלור + 2-3 כפות מים
 
אביזרים נלווים:
 
ווק
כף מחוררת
צלחת עם נייר סופג
כף עץ
 
אופן הכנה:
 
מערבבים את הבשר עם מרינדת הבקר ונותנים לנוח כ 15 דקות, בינתיים חותכים את פרחי הברוקולי ומערבבים את חומרי הרוטב בקערה.
 
 
מחממים כוס שמן בווק לחום גבוה ומטגנים את רצועות הבקר כדקה (מעט כל פעם) ומוציאים לנייר סופג.
 
 
 
 
מחממים שמן שומשום בווק ומטגנים את השום הכתוש מספר שניות
 
 
מוסיפים את הברוקולי ואת הרוטב, מביאים לרתיחה קלה, מכסים ונותנים לברוקולי להתאדות ברוטב ל 2-3 דקות (במידה ומשתמשים בברוקלי קפוא, יש להביא את הרוטב לרתיחה קלה ולהוסיף את הברוקולי, להביא שוב לרתיחה קלה, לכסות ולאדות כ-2 דקות)
 
 
 
 
להוסיף את רצועות הבקר, לערבב 2 כפות קורנפלור עם 2 כפות מים ולהוסיף לסיר,
לבשל עד להסמכת הרוטב (במידה והרוטב לא סמיך מספיק, ניתן להוסיף עוד 1 כף קורפלור + 1 כף מים)
 
 
שיהיה בתיאבון
 
 
אמיר אריה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל arieamir אלא אם צויין אחרת