00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Hungry for Taiwan

Bok choy - ירוקים סינים מוקפצים

בימים האחרונים אנו עסוקים בארגונים לטיסה לביקור בארצנו הקטנטונת, אחותי היקרה מתחתנת בקרוב ואנחנו מגיעים לשמוח ביחד איתה.
 
בהחלט התגעגענו לאוכל של אמא, עם כל האוכל הנהדר שיש כאן אנחנו תמיד שמחים לחזור ולהנות מהאוכל הישראלי והביתי שיש בארצנו, מהבמבה, שוקולד הפרה, השניצל בפיתה והשווארמה נוטפת שמן מהדוכן בקצה הרחוב.
 
כשנמצאים בארץ הכל כל כך טבעי ורגיל, אך איפה תמצאו כאן קוטג` עם הטעם שיש בארץ? גבינה לבנה 9% או 5% עם עירית או שום-שמיר, כאן אפילו גבינה "לייט" היא 17% שומן ...
 
אנחנו מתגעגעים לסלטים החיים שמכינים בכל בית (סינים לא ממש אוכלים ירקות טריים - רק מוקפצים או מבושלים) וכמובן לחומוס, לבורקס והחמוצים... אין אוכל סיני שישתווה לכל זה...
 
טוב, ניסחפתי קצת, אבל זה מה שקורה שלא נמצאים תקופה ארוכה בארץ.
 
בוק צ`וי משמעותו כרוב סיני, אבל ניתן להשתמש בתרד או בעלי סלק (מנגולד).
 
ועכשיו למתכון:
 
 כ-10 דקות                      דרגת קושי 
 
רכיבים:
2 כפות שמן
1 כף שום קצוץ
1 כף זנגביל קצוץ דק
500 גרם בוק צ`וי (או לחילופין תרד או מנגולד)
2 כפיות סוכר
2 כפיות שמן שומשום
2 כפות רוטב צדפות (אני השתמשתי ברוטב צדפות צמחוני על בסיס פטריות, תמונה בהמשך)
1/4 כוס מים
 
אביזרים נלווים:
מחבת או ווק
כף עץ
 
אופן הכנה:
 
לערבב את חומרי הרוטב : סוכר, שמן שומשום, רוטב צדפות ורבע כוס מים.
 
 
 
 לטגן כדקה שום וזנגביל.
 
 
 להוסיף את הבוק צ`וי ולערבב.
 
 
 
להוסיף את הרוטב ולערבב כ 2-3 דקות.
 
 
בתיאבון :)
 
 
אמיר אריה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל arieamir אלא אם צויין אחרת