00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

עוגת גבינה עם ג`לי ותות שדה

 
 
אני לא באה לכתוב על המלחמה. הרבה כבר עשו את זה לפני.
 
 
נכון, תל אביבים אוהבים לבלות. תל אביבים מחפשים סיבה למסיבה. ולמה לא בעצם?
 
כשאני אומרת תל אביב אני מתכוונת גם לפריפריה ולערים מסביב.
 
עצוב לנו באותה מידה כמו שעצוב בחדרה או גדרה. אולי אנו פוחדים פחות אבל הדאגה מקננת בכל אחד מאיתנו ואנו גם לא אדישים למצב.
 
 
לא לכולם יש חשק לצאת לבלות ואילו מהצד השני בעצם למה לא? למה לא לשמח את עצמנו ולו בקצת? למה לא לשכוח קצתגם אם רק לשעה או שעתיים. החיים ממשיכים.
 
 
ויש גם ימי הולדת. 
 
 
השבוע חגגה אמי 77 שנים. אנחנו משפחה מאד קטנה ולמרות שהיינו פחות מעשרה היה ערב מאד משמח (מצב מדיני לחוד ויומולדת לחוד). אחרי שגמרנו עם הפוליטיקה או יותר נכון הפוליטיקה גמרה עלינו הערב עבר בצחוקים ובהנאה.
 
 
הכנתי הרבה דברים טובים ומתוקים. הנה עוגת הגבינה שנטרפה פה בחדווה.
 
 
 
 
 
 
עוגת גבינה עם ג`לי ותותים
 
 
לבסיס
 
18-20 פתי בר (תוצרת גטניו)
100 גרם חמאה מומסת
1 כפית שטוחה קינמון
 
 
למילוי
 
500 גר` גבינת ריקוטה
250 גר` גבינת טוב טעם
1/2 כוס סוכר
6 ביצים
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגורדת (גירוד גס) מלימון או תפוז
 
 
לציפוי
 
2 חבילות אינסטנט ג`לי אדום
1 חבילה תות שדה
 
 
 
 
 
 
בתבנית פיירקס או זכוכית לשבור ולפורר את הביסקויטים . לשפוך מעל את החמאה המומסת, לפזר קינמון. לערבב ולשטח על בסיס התבנית.
 
 
מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
 
מערבבים את כל חומרי המלית. לצקת על בסיס הביסקויטים. לאפות
כ 25 - 30 דקות.
 
לקרר.
 
 
להכין את הג`לי לפי ההוראות שעל הקופסא. לקרר.
 
לשפוך מעל הגבינה.
 
לפרוס את התותים לפרוסות ולהניח מעל הג`לי.
 
 
 
 
 
מאחלת לכם אחלה שנת 2009 . שתהיה קצת יותר טובה מקודמתה.
 
אלינוער

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

75 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת