00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

קובה סלק

 

אני מתאהבת בשמות של מאכלים.
 
ראשית השם עושה לי חשק לנסות, ואח"כ הטעם, וכשיש הצלחה במתכון וגם הוא מתקבל על דעת הרוב של בני הבית, הוא כבר נהפך לבן בית אצלנו אפילו שאין לנו שום קשר למוצאו של המתכון.
 
כזה הוא הקובה-סלק. מאכל עירקי, טעים מאד.
 
הקובות למעשה הם כדורי בשר במעטפת סולת. לפני כמה שנים חברה לימדה אותי כיצד להכין ומאז,אני מכינה מדי פעם. צפיתי השבוע בחיים כהן מכין קובה-סלק, ובו באותו יום רכשתי את כל המוצרים על מנת להכין. [התוספות אצל חיים הם הכרפס, הנענע,הסוכר והדבש].
 
מסתבר שאת הקובה שמכינות האמהות העירקיות לא כל אחת/אחד יכולים להכין. צריך מומחיות כדי להכין כדור סולת, ליצור שקע ולהכניס את המילוי. אני פתרתי את הבעיה כשהכנתי כדורי סולת, שיטחתי אותן למעין פיתה וכך עטפתי את הקציצה ועקפתי את הקושי. חיים והאורח שלו בתכנית הטלוויזיה משתמשים באותה שיטה, וכך הכנת הקובה הופכת לקלה מאד.
 
יש לי מתכון לקובה הכי פשוט: הקציצות עם בצל ובהרט בלבד וגם הוא יוצא טעים.
 
אבל המתכון של חיים ואורחו היה קצת יותר מורכב - תוספת של כמה מרכיבים - עלים בעיקר, והוא יצא טעים מאד.
 
מביאה כאן את המתכון ותמונות:
 
לכדורי בשר
1/2 ק"ג בשר טחון
כוס פטרוזיליה קצוצה
4-5 עלי כרפס קצוצים,
2 בצלים מגוררים וסחוטים ממים
כמה עלי נענע קצוצים.
2 כפות סוכר
כף דבש
לתבלון: פלפל לבן, מלח, בהרט,
 
להכנת בצק למעטפת:
700 גר` סולת
כף מלח
כוס גדולה ממי בישול הסלק.
מעט בהרט - תבלין.
 
למרק:
בצל אחד גדול קצוץ
2 יח` סלק אדום חתוך לקוביות
לפחות 4 ליטר מים
פלפל, מלח, מעט מרק עוף,
כף סוכר,
כף דבש
מיץ מ-2 לימונים.
עלי סלרי, מעט נענע לטעם (את הנענע מסירים לפני הגשה)
 
הכנת הקציצות, מראש והקפאתם.
מערבבים את כל המרכיבים. יוצרים קציצות ומקפיאים עד להכנת הקובות.
 
 
הכנת בצק סולת למעטפת הקובה
המים, הם המים שבהם בושלו הסלקים. לוקחים כוס אחת גדולה של מי הסלק, מקררים היטב ויוצרים את הבצק. הבצק צריך לצאת גמיש כשהוא ספג את כל המים. (בצק לא רך מדי ולא קשה מדי).אם יוצא רך מדי, לתת לבצק לנוח כמה דקות עד שייספגו המים.
 
שלב 1 - הכנת מעטפת הסולת. לוקחים עיגול בצק ומשטחים אותו על כף היד.
 
שלב 2 - עוטפים את הקציצה במעטפת הקובה
 
מכינים את כל הקובות מראש.
 
מכניסים את הקובות  למרק הסלק.
 
הכנת המרק.
מטגנים את הבצל עד שמזהיב.
מוסיפים את הסלק, לערבב כשתי דקות ולאחר מכן להוסיף את המים, את הכרפס הנענע ואת התבלינים. מוסיפים את הדבש, הסוכר ומיץ הלימון. מבשלים את המרק כעשרים דקות ורק לאחר מכן מוסיפים את הקובות . ממשיכים לבשל לפחות כ-45 דקות על אש נמוכה.
 
מגישים בצלחת  מרק : קובה, מרק, סלק ומקשטים בעלי נענע טריה.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת