00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

תבשיל עוף עם ירקות בתנור

בחופשת החנוכה כשהילדים היו בבית וצריכים לאלתר ולגוון בארוחות הצהריים (והערב והבוקר...) נולדים להם מתכונים שונים ומשונים שמתאימים את עצמם לסדר היום הרגוע או הצפוף, תלוי על איזה יום הם נפלו .
את העוף הזה אישפזתי בתנור רגע לפני שיצאנו מהבית לקנות מתנות לילדים מדמי החנוכה שקיבלו, וחזרנו הביתה לארוחת צהריים מוכנה בכמעט כלום עבודה. פתרון טוב לממהרים ולאלה שצריכים לצאת מהבית ורוצים ארוחת צהריים חמה וטעימה בלי הרבה טירחה מסביב.
 
את הכנת העוף עם הירקות והתבלינים אפשר להכין גם לילה מראש, ולאשפז בתנור ממש לפני שיוצאים מהבית.
 
 
  
תבשיל עוף עם ירקות בתנור
 
מצרכים:
4 כרעיים מחולקים (או כל חלק אחר שאתם אוהבים)
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
10 עגבניות שרי
2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
 
משחת תבלינים:
1/3 כוס שמן זית
כף וחצי פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
טימין
עלי רוזמרין
 
אופן ההכנה:
את כל חומרי משחת התבלינים לערבב היטב בקערית.
 
 
להניח נייר אפיה על תבנית גדולה - אפשר תבנית תנור ואפשר תבנית פיירקס מלבנית גדולה.
את העוף והירקות לשים בקערה גדולה, לשפוך את משחת התבלינים מעל הכל ולעסות עם כפות הידיים את כל הכבודה.
להעביר את הירקות והעוף לתבנית כאשר הירקות למטה ומעליהם לסדר את חלקי העוף.
 
 
לעטוף בנייר כסף ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות לשעה וחצי-שעתיים.
להסיר את נייר הכסף ולאפות עוד כ-20 דק` עד השחמה.
 
 
בתאבון  ושיעברו על כולנו ימים רגועים ובטוחים, אמן!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

53 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת