88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

סופגניות מכודררות

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
סופגניות מכודררות
 
 
 
 
פורסם לראשונה 24.12.08 וממשיך לרוץ. אני רואה המון כניסות, ואני מקווה שרבים גם נהנו מהטעם. אז אקפיץ שוב לנוחיות כל המעוניינים. ושיהיה חג חנוכה טעים נעים חמים ושמח. 
חומרים:
 
1 ק"ג קמח רגיל
1 ח` שימרית
100 גר` מרגרינה ללא מלח - מומסת. (אני שמה 100 גר` חמאה או 1/2 כוס שמן קנולה).
 
6- 8 כפות סוכר
1 כף שטוחה מלח דק/שולחני
2 כפות קוניאק/ברנדי
2 כוסות מים פושרים - (אני שמתי 1 כוס מיץ תפוזים 1 כוס מים פושרים)
2 ביצים שלמות
גרודת קליפת לימון גדול.
 
אופן הכנה:
 
בקערת מערבל לשים קמח+שימרית+סוכר+גרודת קליפת לימון+מרגרינה מומסת+לערבב בזרוע נלסון.
להוסיף לסירוגין מים פושרים, שתי ביצים, ושתי כפות קוניאק. לערבל לבצק אחיד כ- חמש דקות. לנקות מהדפנות עם מרית, לודא שכל החומרים התערבבו היטב,  ובסוף להוסיף כף שטוחה מלח, לערבל עוד כ- חמש דקות.
 
לתת לבצק לנוח כ- 20 דקות בקערה מכוסה במגבת. לערבל שנית כ- 3 דקות במהירות איטית, לכסות במגבת, להתפיח כשעה וחצי לפחות, להכפלת הנפח.
 
 
 
 
לקמח קלות ידיים ומשטח עבודה.
להכין גליל בצק ארוך. (אפשר לצבוט חתיכות בצק)
לחתוך פרוסות,
ומכל פרוסה להכין כדור בצק בגודל ביצה גדולה.
לגלגל קלות בצלחת עם קמח.
להניח על תבנית או סדין מקומח קלות להתפחה אחרונה.
לכסות במגבות מטבח או חיתולי בד, שלא יתיבשו.
 
טיגון:
 
בסיר עמוק ורחב לשפוך בקבוק שלם שמן קנולה.
לחתוך פרוסות משני גזרים, לרענון השמן תוך הטיגון.
להטיל פרוסת גזר לשמן, אם מבעבע, השמן חם דיו.
כאשר הסופגניות תפחו, מחליקים אותן בזהירות לתוך השמן, כאשר הצד שהיה למעלה, כלפי מטה. לטגן לגוון שחום יפה, לא לשרוף. להפוך לצד שני. להוציא את פרוסות הגזר השרופות, לשים חדשות בכל פעם.
 
*לפתוח סופגניה אחת לודא שאינה בצקית בפנים.
להגדיל או להקטין להבה לפי הצורך.
 
על מגש גדול, לשים מגבות נייר לספיגת השמן, להוציא את הסופגניות המוכנות בכף מחוררת, ולהניח במגש בשיכבה אחת.
לבזוק כמות נדיבה של אבקת סוכר בעזרת מסננת קטנה.
בצלוחית לשים ריבת תותים חלקה (לא קונפיטורה),
לעשות חור בסופגניה עם סכין, מלמעלה, או לפתוח מהצד, ולשים ריבה, שוקולד למריחה, ריבת חלב, לפי העדפה אישית.
 
 
בתיאבון.
 
 
 
 
* את מה שנשאר אפשר לשמור בקופסת פלסטיק שטוחה וסגורה, להקפיא. להפשיר כ- 15- 20 שניות במיקרו.  
 
 
 הידרנו במצוות אכילת סופגניה, שבענו הותרנו והקפאנו גם...
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת