00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

סופגניות אשל

הסופגניות הכי חביבות עלי בחג החנוכה.
הגודל שלהן משקיט מצפון , אין איתן יותר מידי התעסקות של התפחה, רידוד, ושוב התפחה ולאחר מכן התעסקות בהזרקת ריבה.... נכון, השמנמנות האלה עם הריבה נהדרות (לפחות חלק מהן) אבל כשהזמן קצר ובכל זאת רוצים להנות ולציין את החג עם ערימת סופגניות, הקטנות האלה מספקות את התשובה המיידית.
כשהייתי קטנה הייתי קוראת להן לביבות אפרוחים  וזאת בגלל צורתן הלא אחידה והמוזרה משהו..... את אלה, הכנתי עם כף גלידה קפיצית כך שהן יותר עגלגלות ויותר אחידות.
את המתכון קיבלתי מאמא שלי שמכינה אותן כבר שנים, אבל המתכון הוא קלאסי ואפשר למצוא אותו בגרסאות דומות ברשת.
 
את הסופגניות הפעם הכנתי ב-3 צורות:
1. קלאסית רגילה ומטוגנת בשמן עמוק
2. אותה אחת קלאסית עם מטבע שוקולד במרכז.
3. וגם ניסיתי בשיטה הפחות משמינה - באפיה בתבנית שקעים - יצאה סופגניה נחמדה מאד בעיקר כשהיא חמה אך אין מה להשוות לדבר האמיתי והמשמין .
 
סופגניות אשל
 
מצרכים:
2 קופסאות אשל
350 גר` קמח תופח (שקית קטנה או 2-1/2 כוסות)
2 ביצים
2-3 כפות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
קורט מלח
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
 
שמן לטיגון עמוק
 
אופן ההכנה:
לערבב היטב את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
עם כף גלידה קפיצית או בעזרת 2 כפות, לצקת לשמן הרותח את כפות הבצק ולטגן עד הזהבה.
להוציא לצלחת עם נייר סופג ולזרות אבקת סוכר.
 
 
שימו לב - השמן לא צריך להיות חם מידי אחרת הסופגניות יהיו מוכנות מבחוץ ובפנים ישארו בצקיות.
את מטבע השוקולד מכניסים לתוך כדור הבצק כשהוא על הכף.
 
סופגניות אשל עם מטבע שוקולד
 
 לסופגניות אפויות - לשמן היטב עם מעט חמאה, תבנית שקעים, לצקת כף לכל שקע ולהכניס לתנור  שחומם מראש ל-180 מעלות לכחצי שעה - עד הזהבה.
אני זריתי מעל כל סופגניה לפני הכניסה לתנור, מעט סוכר חום.
 
 סופגניות אשל אפויות
 
חנוכה שמח
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

56 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת