00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מכל האהבות שיש לחלום...

זכויות יוצרים

מעדן לשבת - מאפה בצק עלים עם בשר

החיים שלי לרוב מאד קלים.
אני גרה בקיבוץ וחיה עם זה די טוב, אחד הייתרונות הגדולים שיש בקיבוץ זה חדר האוכל המשותף.
מגיעים בשעת הארוחה, בוחרים מה מתחשק לאכול היום, עוברים בקופה, כי יש הפרטה, אוכלים, מפנים את האוכל והולכים הביתה.
יש לי דה ז`ה וו... בעצםלא! קינשסה כתבה  פוסט ממש דומה היום בבוקר).



השבת נפלה עלי המוזה, והחלטתי לאפות משהו, ככה סתם לשם שינוי...
זה לא שאני לא אופה / מבשלת בכלל, אני עושה את זה ואפילו בכיף גדול, אבל זה לעיתים  די רחוקות.

כל הפוסטים על אוכל  שהעליתי בבלוג, זה בערך כל מה שאני יודעת לבשל/לאפות. (קיבוצניקית מפונקת ) המזל שלי הוא שכמעט כל דבר שאני עושה יוצא מספיק טעים שכולם מלקקים את האצבעות .

 


 
אז איפה היינו?
אה נכון, בהסבר להכנת המעדן הנוכחי שלשמו התכנסו היום.

את המעדן המדובר, למדתי להכין מחברה טובה (רבקה יקרה זו את - זכורה לטובה ולא רק בזכות המאפה המעולה הזה).
שבת אחת, לפני כמה שנים, כשהיא עדיין גרה בפרדס חנה-כרכור, לדעתי אפילו לפני שטליה נולדה,  קפצנו ככה סתם בלי התראה מוקדמת לביקור.
בדיוק בעלה של רבקה הכין את המאפה הזה ומרוב שהוא כלכך טעים, הוא הכין הרבה, מה זה הרבה? המון, שהספיק לכולנו,
(לרבקה היום יש 6 ילדים, אז היו 4 אני חושבת, אולי חמישה - נו רבקה, את כבר מזהה שאני מדברת עליך?)

בקיצור,

איך עושים את הדבר המעולה הזה?


 
מצרכים:
הולכים לסופר הקרוב וקונים בצק עלים (כי מי מכין בימינו בצק עלים בבית? אם מישהו בכל זאת מכין, שאפו)
רצוי לקנות ישר 2 חבילות ולא להסתפק בפחות.
חצי קילו בשר טחון
2 בצלים גדולים
כחמישה  תפוחי אדמה גדולים
מלח, פלפל,פפריקה אדומה מתוקה (מי שאוהב חריף, לדעתי אםשר להוסיף קצת חריפה).

אופן ההכנה:

קולפים את הבצלים ומטגנים אותם עד להזהבה.
קולפים את תפוחי האדמה, מבשלים אותם במים ומכינים פירה, אפשר להשאיר קצת גושים קטנים, לא חייבים לרסק לגמרי),  מערבבים את הפירה עם הבצל,  מתבלים במלח + פלפל עד שטעים לכם.

בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים במים,
שמים את הבשר הטחון במחבת, ללא שמן, ומטגנים אותו (בשמן של עצמו - תאמינו לי יש מספיק). מפוררים אותו לגמרי.
כשהוא מטוגן לגמרי, מתבלים שוב במלח + פלפל, הפעם מוסיפים קצת פפריקה. טועמים,מתקנים תיבול ומורידים מהאש.

להכנת הרולדות:

מרדדים בצק עלים
מעל מורחים פירה, מעל הפירה מפזרים בשר.
חשוב לשים משניהם בנדיבות, אין פה מקום לקמצנות.
מגלגלים את הרולדות, מורחים מעל ביצה ומכניסים לתנור בחום של 190-200 מעלות (צלסיוס).
אחרי כ - 20 דקות מוציאים מהתנור, נותנים להצטנן מעט וטועמים...

מרגע שטועמים אין סיכוי להפסיק, הטעימה הופכת לארוחה שלמה.

ל-כ-ן, בזמן שהמאפה בתנור, תכינו את השולחן, תחתכו סלט ירוק עם עגבניות שרי (הולך מצויין ביחד) תקראו לכולם לשולחן ובתאבון.

רק בקשה אחת קטנה, זה כל כך חם כשזה יוצא מהתנור, אז אנא, בזהירות כדי לא לשרוף את הלשון.

בתאבון.


 
 

שבוע טוב
יערה.

 
 
אהבתם?  אשמח אם תלחצו על  Hit it! תודה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ktumama אלא אם צויין אחרת