00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

יומן חסוי

עוגיות מרשמלו שוקולד

 
קודם כל- הקרדיט במלואו שמור ל-

http://www.matok.net/modules.php?name=News&*article&sid=548

יש שם מתכון+ תמונות+הסברים מעולים. אני רק הפכתי את המתכון לפרווה. והוספתי הערות בהסברים.

לעוגיות:
1 ו3/4 כוסות קמח
3/4 כוס קקאו
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח גס
1/2 כוס מרגרינה בטמפ החדר
1 כוס סוכר
1 ביצה גדולה
1/2 כוס מים
1 כפית וניל

15 יחידות מרשמלו חתוכים לחצאים/30יחידות מרשמלו לבבות.   (בד"כ יוצא יותר מ30 עוגיות.)

 

חממו תנור ל160 מעלות, 
במיקסר ערבבו יחד חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית. . (לוקח המווון זמן. מדי פעם כדאי להוריד את העיסה מדפנות המיקסר ולהמשיך לערבב, צריך להתקבל מרקם קרוב לקרם)
הוסיפו ביצה, מים ווניל וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה

הכינו יחד קמח, קקאו, סודה ומלח בקערה.
הוסיפו את תערובת הקמח וערבבו במהירות נמוכה.

השתמשו בכף והניחו עיגולי בצק על תבנית משומנת
השאירו רווח של כ5 ס"מ בין עוגיה לעוגיה, אפו כ-8 דקות. 160 מעלות.

אחרי שמניחים עם הכף את התערובת לעוגיות, כדאי למלא כוס במים, להרטיב 2 אצבעות וליישר את הערימה. כדי שהעוגיה תצא ישרה , עגולה , ויפה.


קחו כל מרשמלו, והניחו אותו על כל עוגיה כאשר הצד הדביק כלפי מטה.. החזירו לתנור למשך כ2 דקות עד שהמרשמלו יתחילו
להנמס. (בתמונה רואים בדיוק את השלב בו חייבים להוציא מהתנור, אחרת תוך דקה כל המרשמלו נמס ונהיה פיתה) הוציאו מהתנור וקררו לגמרי. אם המרשמלו נוזל לצדדים, אפשר להחזיר אותו בעדינות על ידי כף למרכז העוגיה
אני קונה מרשמלו לבבות ומניחה אותם כשהצד הרחב למטה והשפיץ למעלה.   הלבבות יוצאים מהממם פי אלף, עם משחק צבעים ועם שיק של קרמבו.
אם אין מרשמלו לבבות , אני משתמשת במרשמלו מאורך רגיל,  אם אתן מעונינות לחתוך אותו לחצי, לא צריך להתאמץ- פשוט מסובבים עם 2 ידיים כמו סחיטה של בד והמרשמלו נחתך נהדר.

קרם שוקולד לזילוף: (מקור- בראשית)
4 כפות סוכר
3 כפות קקאו
מעט מים רותחים.
מרתיחים את הנל.
 
כשהאבקות נמסות מוסיפים:
50 גרם מרגרינה
2 שורות שוקולד מריר.
בתחילה השוקולד נוזלי אך הוא נקרש מהר. כדאי לזלף בזריזות ע"י כף.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

קוביית רשימת הרשומות
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פ י ל פ ל י ת אלא אם צויין אחרת