00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

קרוקט תפוחי אדמה וגבינה

חג החנוכה כבר כאן וכולם מדברים על טיגונים, לביבות, סופגניות, קלוריות, ריבה והשמנה , ואני אומרת שאת החג המקסים הזה, חוגגים פעם בשנה אז למה לא להנות אם צריך לטעום סופגניות, אז טועמים סופגניות, אם מזדמנות להן כמה לביבות בהדלקת נרות עם חברים, אז גם אותן טועמים ואם צריך לטגן, אז מטגניםתוך שמונה ימים החג עובר וכבר מצפים ומחכים לחג הבא שגם בו מן הסתם נקטר ונתלונן כמה אוכל וכמה משמינים אבל רובנו בסופו של דבר נטעם מכל המטעמים שמזכירים לנו מי אנחנו ומה מאחד אותנו כעם וכיהודים.
אז יאללה, שימו שמן ותתחילו לטגן,  ומבטיחה לכם, לא תצטערו 
 
קרוקט תפוחי אדמה וגבינה - אהרוני
מצרכים:
1 ק"ג תפוחי אדמה עטופים בנייר כסף
2 ביצים טרופות
כוס וחצי קמח
150 גרם גבינת אמנטל מגוררת
שקית שבבי בצל מטוגנים
3 שיני שום קצוצות
2 כפות עלי רוזמרין קצוצים דק
2 כפות עלי טימין
5 עלי מרווה קצוצים
מלח
פלפל שחור טחון טרי
 
לציפוי:
ביצה טרופה
פירורי לחם/פאנקו
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 200 מעלות ואופים את תפוחי האדמה, כשעה, עד שמתרככים.
מקררים מעט את תפוחי האדמה, קולפים אותם ומועכים את תוכנם בקערה.
מוסיפים אל הקערה את יתר המרכיבים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

הכנת הנקניקים :
מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת "נקניקים" בעובי של כ 2 סנטימטר ובאורך של כ 8 סנטימטר. אפשר גם ליצור כדורים בגודל של כדור פינג פונג.
טובלים את ה"נקניקים" או הכדורים בביצה טרופה ואח"כ בפירורי לחם  או בפרורי פאנקו.
מניחים על מגש ומכניסים למקרר למשך שעתיים.

במחבת רחבה עם שוליים גבוהים שמים שמן לטיגון ומטגנים את הקרוקטים בשמן העמוק והחם עד שהם שחומים ופריכים. 



בתאבון   וחג חנוכה שמח  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת