00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

"קשקשניות" - עוד מתכון לחנוכה

(מתוך פורום אוכל בYNET)


להלן מתוך "פפריקה" של טומי (שינוי) ....

מלוא הציטוט :


אלו הן עוגיות דקיקיות ופריכות המטוגנות בשמן עמוק שטוב לאכלן בעודן חמות.

הן אופייניות למטבח ההונגרי יותר מן הסופגניות הרגילות וגם טעימות יותר.

125 גר` קמח (כוס)
4 חלמונים
1/2 כפית סוכר
1 כף רום
1 כף שמנת חמוצה
קורט מלח


שמן לטיגון עמוק
סוכר וניל לזריה.

להגשה
1/2 כוס ריבת מישמש או ריבה חמוצה אחרת

מערבבים יחד קמח+חלמונים+סוכר+רום+שמנת+מלח.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים לבצק נוקשה.
מניחים לבצק לנוח 15 דקות.
מותחים הבצק לעלה דק מאד וחותכים למלבנים בגודל 8 על 12 ס"מ.
עושים חץ במרכז כל מלבן.מושכים את 2 הפינות האלכסוניות - מנוגדות אל המרכז
ותוחבים אותן אל תוך החתך - כמו עניבות פרפר.
מטגנים בשמן חם , אך לא יותר מידי.
שמים בכל פעם 2-3 עוגיות ל-1-2 דקות להפוך מצד לצד עד הזהבה.
לפזר על העוגיות סוכר וניל ולהגיש עם ריבה ליד.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת