00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

פיקולה פסטה

פיקולה פסטה, בן יהודה 53, תל אביב

 

העיקר זה הרומנטיקה

 

גם חובבים גדולים של מסעדות איטלקיות בת"א לא שמעו ודאי על פיקולה פסטה. קרוב לעשר שנים פועלת המסעדה - ובכל זאת דבר קיומה לא ידוע ברבים. היא לא מפרסמת עצמה, אין לה אתר אינטרנט – ואפילו כשחולפים לידה, לא תמיד מבחינים בקיומה. ממש סוד קולינארי שמור בלב תל-אביב.

 

המושג "איטליה הקטנה" הולם את המקום היטב. מדובר במסעדה בגודל חדר – ובה 7 שולחנות בלבד. מוסיקת ג`אז מתנגנת ברקע, בקבוקי יין מוצגים על הקיר, התאורה אפלולית - ונרות קטנים מונחים על השולחנות. האווירה אינטימית, חמימה – ורומנטית מאוד.זוהי מסעדה צמחונית, עם תפריט מצומצם למדי שמתמקד בפסטה (שאינה מיוצרת במקום). באופן מפתיע מוגשים כאן 2 סוגי פסטה בלבד: פנה וליגוויני.

 

למנה ראשונה הזמנו פלטת אנטיפסטי (54 ₪), שכללה חצילים, עגבניות, קישואים, גבינה ועוד. הירקות תובלו בעדינות בשמן זית ומלח. הם היו קצת חסרי השראה - וניכר ששהו במקרר הקר ממש טרם הגשתם.

 

 

לחם שום, שהוגש יחד עם המנה הראשונה, היה פשוט, חמים וטעים.

 

 

למנה עיקרית הזמנו לינגוויני לבבות ארטישוק (58 ₪). המנה הכילה רוטב שמנת, לבבות ארטישוק, לבבות דקל ואספרגוס. הפסטה היתה מוצלחת והותקנה כהלכה. הרוטב היה מתקתק, עשיר ומיוחד. מנת חובה לחובבי שמנת.

 

 

עיקרית נוספת היתה פנה ברוטב עגבניות (47 ₪). איך אומר רפי רשף? סטנדרטי. מדובר בפסטה נחמדה, אך גם די חסרת ייחוד, כזאת שכל אחד יכול להכין בעצמו. הפרמז`ן אגב אינו איטלקי אלא מייצור מקומי.

 

 

מבחר הקינוחים כאן כולל 2 מנות בלבד: טירמיסו ופנקוטה. בחרנו בטירמיסו (32 ₪) ולא הצטערנו. הוא היה עדין, אוורירי – ובעל טעם קל של קפה.

 

 

לימונצ`לו ביתי הוגש על חשבון הבית – והיווה אקורד סיום הולם לארוחה.

 

אז נכון שזאת לא היתה הארוחה האיטלקית הטובה ביותר שאכלתי בחיי, אך בסך הכל הביקור בפיקולה פסטה היה מהנה למדי. האוכל פשוט וטוב – והאווירה שונה כמעט מכל מסעדה אחרת בה ביקרתי בעבר. זהו מקום קסום, אלטרנטיבי, עם אווירה מיוחדת במינה, שרק עבורה שווה לבקר כאן.

 

ציון 3.5 כוכבים

 

עדכון מתאריך: 25/09/2010

 

בארוחה שאכלנו היום בפיקולה פסטה, שמחנו לגלות שהמסעדה ממשיכה להוות את אחד המקומות הקסומים ביותר בתל-אביב. מבחינת אוכל נטו, היא אולי אינה עומדת בשורה הראשונה של המסעדות האיטלקיות בעיר, אך השלם כאן גדול מסך חלקיו. האווירה במקום פשוט מדהימה. לאור ארוחה מוצלחת זו אני מעלה את הציון למסעדה ל- 4 כוכבים.

 

להלן המנות שהוזמנו:

פיצה זוגית עם פטריות (69 ₪). פיצה פשוטה, דקה, ללא חידושים והמצאות. כזאת שעושה בית ספר ללא מעט פיצריות מתמחות בעיר.

 

לחם שום (14 ₪).

 

 

לינגוויני שמן זית ושום (44 ₪). רוטב הכי פשוט שיש, המאפשר להתמקד בפסטה הטעימה. חבל רק שהפרמז`ן לא מסוג איכותי יותר.

 

 

פנה לבבות ארטישוק (58 ₪). המנה היתה מוצלחת בדיוק כמו שזכרתיה. הרוטב נפלא. יש לשים לב שהפסטה מוגשת כאן אל דנטה כמו באיטליה, כך שהיא מעט קשה מבפנים. זאת עדיין המנה הפייבוריטית שלי כאן.

 

 

לינגוויני עגבניות (47 ₪). רוטב סטנדרטי לחלוטין וחסר השראה.

 

 

פנקוטה (32 ₪). פנקוטה במרקם מעולה והטעם לא פחות.

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת