00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סריגה עם שוקו

סופגניות

החלטתי השנה לאור מצבנו הכלכלי משהו , וגם האמת שחצי המשפחה לוחצת עלי נורא , שאני יעשה לבד.
אתמול הם הגדילו לעשות והביאו את כל החומרים לסופגניות.
אז במצב כזה אני כבר לא יכולה להגיד כלום.
 
ניגשתי למלאכה.
ערבבתי, הכנתי בצק והוא עכשיו בהתפחה (הרי זה מכיל שמרים לפחות המתכון שאני ורותם בחרנו).
 
אח"כ נמלא לפי דרישת הילדים חלק עם ריבה, חלק עם שוקולד למריחה וחלק עם נוטלה בטעם אגוזים.
 
חומרים:
4.5 כוסות קמח (קצת יותר משקית של 1 ק"ג).
4 ביצים
3/4 כוס סוכר + כף נוספת
כוס וחצי מים רותחים
50 גרם שמרים טריים (עדיף טרי אם אין אז קוביה ולשקול)
ריבה או שוקולד למילוי
אבקת סוכר
2 כוסות שמן
 
הכנה:
לערבב את השמרים עם כף סוכר ולשפוך את המים הרותחים. להניח בצד שיתקרר.
 
1. בקערה לערבב את הקמח עם הסוכר ולעשות גומה גדולה להוסיף את השמרים שהתקררו בצד קצת.
 
2. להוסיף את הביצים. ולערבב היטב היטב.
 
3. לעטוף במגבת ולהכניס לשעתיים למקום חמים. (אני מתפיחה את זה בתנור על חום של בין 50 ל-100 מעלות לשעתיים).
 
4. לרדד את הבצק בקוטר 2.5-3 ס"מ. לקרוץ עיגולים קטנים עם כוסית יין הכי קטנה שיש.
 
שוב להניח על נייר אפייה משומן להתפחה נוספת במשך 45 דקות.
 
5. לטגן משני הצדדים ולהניח על רשת כאשר מתחתיה קערה לקליטת השמן או על נייר אפייה. (אבל עדיף לפי שומרי משקל להניח על הרשת).
 
6. למלא במה שרוצים ולבזוק אבקת סוכר ולהגיש.
 
 
 
אם יוצאים הרבה סופגניות ולבטח תצאנה לי המון לגדוד אני מתכוונת להקפיא את כל מה שיצא מלבד 10 שמניחה בצד לאותו היום.
אחרי ההקפאה מוצאים אותן כשרוצים מכניסים ל-45 שניות למיקרו ויש לך סופגניה טרייה ונעימה ליד הקפה.
 
 
בתאבון !
 
תמונות  יבואו אחרי הטיגון. והנה הן המושלמות שלי, עם ריבה ואבקת סוכר. הכנתי 7
ואת היתר כאמור מקפיאה. סך הכל יצאו 27 סופגניות מ-1 ק"ג קמח (זה מה שהיה לי בבית).
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא של דפנה אלא אם צויין אחרת