00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

פאי פירות עם קרם פטיסייר

חיפשתי קינוח חגיגי, טעים, חדש ומעניין למפגש המשפחתי האחרון שלנו ונתקלתי בעוגה דומה שפשוט עשתה לי את זה!!
מייד הצטיידתי בתותים וקיווי יפייפיים מהשוק, בדקתי שיש לי את כל המצרכים והכנתי את העוגה הזו שיצאה טעימה ומרשימה.
חייבת להודות שזו הפעם הראשונה שאני מכינה קרם פטיסייר , זה תמיד נראה לי מסובך, מלא עבודה וחסר טעם מול האינסטנט פודינג הזמין והנוח להכנה. אבל התבדתי! אין בכלל מה להשוות, קרם הפטיסייר מדהים בטעמו ובמרקם העשיר שלו ופשוט עושה את העוגה למשהו אחר.
אז המתכון לא שייך למתכונים קלי ההכנה שמופיעים אצלי בבלוג, אבל אין ספק שהוא אחד הטובים והמוצלחים שבהם.
אז אם אתם לא פוחדים מאתגרים, כדאי לכם לנסות.
 
פאי פירות עם קרם פטיסייר
 
קלתית
300 גר` קמח
180 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות
120 גר` אבקת סוכר
1 ביצה טרופה
 
במעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר והחמאה ומעבדים לתערובת פירורית ע"י פולסים.
מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד לקבלת כדור בצק.
(אם הבצק אינו מתאחד, יש להוסיף עוד כף  מים קרים.)
משטחים את הכדור על ניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה אחת.
לאחר הקרור, מרדדים את הבצק לעלה עגול גדול ומניחים בתבנית פאי בתחתית ובדפנות.
דוקרים את הבצק במזלג ואופים עד להזהבה. מצננים.
(ניתן לאפות אפיה עיוורת - במקום לדקור עם מזלג, מכסים את הבצק בנייר אפיה או נייר כסף, שמים עדשים/שעועית על הנייר ואופים 12 דק`, מוציאים את הנייר עם הקטניות ואופים עד להזהבה.)
 
קרם פטיסייר - מהספר (המהמם!) של רביבה וסיליה -המתוקים-
500 מ"ל חלב
1 מקל וניל (לי לא היה לכן שמתי 1/2 כפית משחת וניל)
6 חלמונים (120 גר`)
150 גר` סוכר (3/4 כוס)
60 גר` קורנפלור (6 כפות)
250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל 1)
 
שמים את החלב בסיר (עם תכולה של שני ליטר) ביחד עם מקל הוניל החצוי או משחת הוניל, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד קבלת תערובת אוורירית ובהירה, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב.
שופכים חלק מהחלב החם לתוך תערובת החלמונים ומערבבים היטב ומיד.
שופכים את תערובת החלמונים אל החלב (דרך מסננת כדי להפטר מגושים).
מבשלים על אש קטנה תוך בחישה מתמדת.
לאחר שהתערובת מסמיכה (וזה לוקח זמן - לא להתייאש) מבשלים עוד כ-2 דק` נוספות עד שהיא מבעבעת. מורידים מהאש.
מעבירים מיד לקערת המקסר ומערבלים עד שהתערובת מתקררת לטמפ` החדר.
את השמנת המתוקה מקציפים ומקפלים אותה לתוך הקרם המקורר.
אם לא משתמשים בקרם מיד, מכסים את הקערה בניילון נצמד.
רצוי להשתמש בקרם באותו היום!
 
ועכשיו לחלק הקל  הרכבת העוגה:
 
את הקלתית האפויה להניח על מגש או צלחת הגשה יפה.
להעביר את הקרם אל הקלתית וליישר.
לחתוך פירות (תותים, קיווי, אפרסמון...) לפרוסות דקות ולסדר יפה בצורת מניפה על הקרם.
להמיס 2 כפות ריבת משמש עם מעט מים חמים, לערבב היטב ולמרוח בעדינות על הפירות.
 
ועכשיו נשאר להגיש לאורחים ולהנות מהמחמאות
 
מהחלבונים המיותמים הכנתי נשיקות  שהפכו להיות פבלובה נשיקות.
 
טוב, כאן תסלחו לי על כמות התמונות, פשוט התלהבתי וצילמתי וצילמתי ועוד קצת צילמתי.
 
 
 
משאריות הבצק עשיתי כמה עוגות אישיות.
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

52 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת