00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Hungry for Taiwan

דג בסגנון סיני

המתכון הבא מככב כמעט בכל מסעדה סינית המכבדת את עצמה, בדר"כ תקבלו דג שלם מלווה ברוטב ומקושט בזנגביל ובצל ירוק.
אנחנו ממש לא אוהבים את כל עניין העצמות אז אני מכין זאת עם סלמון (כל דג אחר יתאים למנה - אמנון, נסיכת הנילוס, פארידה, דניס וכו`).
הדג בתמונה מלווה עם המון רוטב כיוון שהסינים נוהגים לערבב אותו עם האורז הלבן, אנחנו אוהבים עם פירה, גם ככה אוכלים פה אורז כל היום... 
 
ועכשיו למתכון:
 
  כ- 20 דקות                 דרגת קושי 
 
רכיבים:
 
2-4 פילה סלמון במשקל 150 גרם ליחידה (או לחילופין כל דג אחר).
קורנפלור
מעט שמן לטיגון
 
לרוטב:
 
1 כף רצועות זנגביל
1 פלפל צ`ילי קצוץ (למי שלא אוהב חריף, להוציא את הגרעינים)
2-4 רצועות בצל ירוק קצוץ
3 כפות רוטב סויה
1/2 כף סוכר
1/2 כף קורנפלור
2/3 כוס מים
 
אביזרים נלווים:
 
מחבת לטיגון
תרווד
קערה
מטרפה
 
אופן הכנה:
 
 
 
1. לערבב את רוטב הסויה, הסוכר, 1/2 כף קורנפלור והמים.
 
 
2. לחמם מעט שמן במחבת, לטבול את הדגים בקורנפלור משני הצדדים ולטגן כ 4-5 דקות מכל צד להזהבה.
 
 
3. להוציא את הדג לכלי בצד ולהכין את הרוטב.
 
 
4. לטגן 2-3 דקות את הזנגביל, הצ`ילי והבצל הירוק.
 
 
5. להוסיף את הרוטב ולערבב היטב.
 
 
6. להוסיף את הדגים, להביא את הרוטב לרתיחה קלה ולהפוך פעמיים שלוש את הדגים ברוטב לציפוי.
 
7. לבשל 3-4 דקות עד להסמכת הרוטב (במידה וסמיך מידי להוסיף מעט מים).
 
 
 
8. בתיאבון
 
 
אמיר אריה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

40 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל arieamir אלא אם צויין אחרת