00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

פבלובה נשיקות

קינוח חגיגי, מרשים, טעים, לא מאוד מסובך להכנה בתנאי שלא פוחדים מהכנת מרנג. ואפשר גם לרמות ולקנות נשיקות מוכנות.
את הפבלובה הזו הכנתי כי נשארו לי חלבונים מיותמים מהכנת קרם פטיסייר מעוגה אחרת. אז במקום להכניס אותם להקפאה ולשכוח מהם, הקצפתי והכנתי נשיקות  הרבה נשיקות
 
אז מה צריך?
 
פבלובה
 
נשיקות - מבוסס על מתכון של רוני ונציה
מצרכים:
4 חלבונים
כוס ורבע סוכר
1 כפית חומץ
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
1 כף קורנפלור
 
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
את החלבונים להקציף היטב במיקסר כאשר את הסוכר מוסיפים בהדרגה.
את החומץ מערבבים היטב בצלוחית ביחד עם הוניל.
לאחר 10 דק` הקצפה שופכים את החומץ לחלבונים המוקצפים ולאחר מכן את הקורנפלור עד להטמעתו בקצף בצורה אחידה.
 
מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם צנתר משונן גדול ומזליפים על נייר אפיה נשיקות בגודל בינוני. (אפשר במקום נשיקות לערום את הקצף לעיגול גדול או כמה עיגולים קטנים יותר למנות אישיות).
מורידים את חום התנור ל-80 מעלות ומכניסים את המגשים.
אני הכנתי 3 מגשים והכנסתי את כולם ביחד לתנור בתכנית טורבו.
אופים עד ייבוש מלא של הנשיקות כ-4 שעות.
מצננים ומאחסנים בקופסא אטומה היטב.
 
 נשיקות מתוקות.
 
קרם
מצרכים:
2 קופסאות שמנת מתוקה להקצפה (500 גר`)
100 גר` אבקת סוכר
1 גביע גבינת מסקרפונה
1/2 כפית משחת/תמצית וניל - לא חייב!
 
אופן ההכנה:
מקציפים את השמנת עם הסוכר עד לקבלת קרם יציב (זהירות מהקצפת יתר!)
מוסיפים את הגבינה וממשיכים להקציף עוד כדקה.
 
 
ריבת פטל - מבוסס על מתכון מהספר של רביבה וסיליה
 
מצרכים:
מגש פטל קפוא (380 גר`)
300 גר` סוכר
מיץ מלימון אחד.
 
אופן ההכנה:
בסיר עם תחתית עבה שמים את כל המרכיבים ומבשלים תוך כדי ערבוב מזדמן על אש בנונית גבוהה כחצי שעה עד להסמכה.
במידה והריבה יוצאת סמיכה מידי מדללים עם מעט מים רותחים.
 
הרכבת הפבלובה
על צלחת הגשה יפה וגדולה מניחים 2 שכבות של נשיקות.
מעל הנשיקות עורמים את הקרם כך שיגיע כמעט עד לקצה.
מפזרים בנגיעות את ריבת התות ומעל הכל מפזרים תותים טריים/קיווי/מנגו/ענבים - כל פרי שרוצים או כולם ביחד.
 
 חשוב - את הפבלובה רצוי להרכיב סמוך למועד ההגשה אחרת הנשיקות מתרככות ומאבדות מפריכותן.
 
 
מנה אישית.
 
תהנו
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת