00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהנדס על האש

קציצות כרישה ועגל אפויות

מי שמעוניין אך ורק במתכון, נא לגלול למטה לכותרת המודגשת.
לאלו מכם שמעוניינים לדעת לאן נעלמתי ו-או לכאלה שפשוט יש להם יותר מדי זמן פנוי אני מקדיש את הקטע הבא:

ישנם בעולם דברים שאתה לא יודע כמה אתה צריך אותם עד הרגע שהם אינם.

יד ימין היא לא אחת מאלה.

אם מישהו היה ניגש אלי ואומר לי:
"אחי - מה דעתך להלוות לי את יד ימין שלך? ככה בקטנה לאיזה חודש חודשיים?"
תשובתי לא היתה:
"יאללה בכיף, רוצה גם איזו כליה?"

ובכל זאת לפני חודשיים הלכתי מרצוני לניתוח שהיה אמור להיות פשוט וקל. אחרי שנים של כאבים בכתף ימין, הניתוח היה אמור רק לנקות איזו דלקת, ותוך שבוע הייתי אמור להיות כמו חדש.  אז בכיף עליתי על שולחן הניתוחים. היה שם כל כך נוח שמייד נרדמתי.

כשהתעוררתי אחרי הניתוח פתאום גיליתי כל מיני דברים.

- מסתבר שה"אמור" זה הנהר שמפריד בין רוסיה לסין, ושהוא גם התשיעי באורכו בעולם.
- מסתבר שלא היתה רק דלקת בכתף אלה רצועה שכבר היתה קרועה כבר הרבה שנים.
- מסתבר שהרופא היה צריך לעשות עבודת נגרות רצינית בשביל לחבר אותה בחזרה.
- מסתבר גם במקום שבוע החלמה התברר לי שההחלמה תהיה בערך חצי שנה.
- ומסתבר שבחודשיים הראשונים יד ימין שלי תהפוך מכלי עבודה חיוני למשקולת.

לפני הניתוח הציעו לי ללכת לטיפולים אלטרנטיבים, כמו דיקור סיני.  תקראו לי ספקן וקטן אמונה, אבל אני לא מצליח להבין איך ללכת ולדקור סינים היה עוזר לרצועה שלי להתחבר בחזרה.

בכל אופן, קצת קשה לכתוב בבלוג בלי יד ימין, וטיפה יותר קשה לבשל.  מכיוון שהבישול יותר חיוני לקיום, לא נטשתי אותו לחלוטין.  פתאום גיליתי את נפלאות מעבד המזון.  אתה זורק בפנים דברים, לוחץ על כפתור וזה נקצץ לבד! באמצעות המכשיר הנפלא הזה הצלחתי לייצר דברים פשוטים כמו:

קציצות כרישה ועגל אפויות
מצרכים:
2 X כרישה (הידועה גם כ: לוף, פראסה או הדבר הארוך הזה שלא נכנס אף פעם בשקיות של הסופר)
בשר עגל טחון - 1/2 קילו
2 ביצים
פירורי לחם
תבלינים (בהרט, מלח, פלפל, שום ועוד ע"פ העדפה אישית)
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
-
מחממים תנור ל-192 מעלות
- קוצצים את הכרישה במעבד מזון, (פרימיטיבים ובעלי שתי ידיים רשאים לקצוץ בסכין)
- מטגנים עם קצת שמן במחבת עד שכל החריפות יוצאת אבל לפני שזה נשרף.
- בקערה מערבבים את הבשר, הכרישה המטוגנת, הביצים, ושליש כוס פירורי לחם.  מוסיפים תבלינים לפי הטעם.
- עושים קציצות ומניחים על תבנית משומנת.  אני אישית השתמשתי בתבניות הסיליקון של העוגיות של אשתי.  זה פחות נדבק וגם שומר על צורה עגולה (יודגם בהמשך).
- מכניסים לתנור ל-25 דקות

אופן ההגשה:
פה קצת הסתבכתי עם עצמי.  רציתי לעשות עיצוב מעורר תיאבון לבת שלי, אבל זה מה שיצא לי:

עכשיו נכון, זה אולי אומנותי בצורה ילדותית, אבל קיבינימט, מה אני מחנך את הבת שלי לקניבליזם?!
"בואי חמודה, את רוצה לאכול איזו עין? מה עם לכרסם קצת אף?"

אני מקווה שהעיצוב שלכם יוצא יותר מוצלח,

בתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

דוקטרינת הבלוג
אקסיומות בסיסיות בבישול מהיר (או בישול למהנדסים 1מ`):
1. מה שאפשר - על האש. זה הכי מהר, הכי טעים, הכי בריא, מסריח לשכנים ולא בתוך הבית, ואין מה לנקות אחרי זה.
2. ארוחה שלא כוללת איזה סוג של חיה מתה היא לא ארוחה. זה אולי חטיף, או קינוח, אבל זהו. "אוכל בלי חלבון - זה עלבון" (אני צריך לחשוב על פתגם יותר טוב). חוץ מבשר צריך גם ירק או שניים, בשביל לעזור לבשר להתעכל.
3. אוכל שצריך לעבוד עליו כל היום שיבשל מי שלא עובד כל היום.
4. אם אי אפשר למצוא את זה בסופר, זה לא קיים. פה לא יהיו מתכונים עם כמהין (איך מבטאים את זה?)
5. האיבר הראשון שטועם את האוכל הם העיניים. דקה של סידור על הצלחת משפרת את הטעם לפחות כמו כפית של MSG. אשתי פעם אמרה לי על מנה שהכנתי:
"זה מאד טעים אבל זה נראה כמו אוכל של כלבים."
6. אוכל מעובד זה ללוזרים. מי שעיבד אותו שיאכל אותו.
7. מה שיש בבית באותו הרגע זה מה שיש, ועם זה ננצח. אם תשים את כל השאריות ביחד במחבת, הם בדרך כלל יסתדרו ביניהם.
8. בישול זה כמו הנדסה - זה לא מדע מדויק, זה יותר עניין של ניסוי וטעייה. כמויות מדוייקות זה משהו טוב בתיאוריה, אבל אני לא מאמין בלמדוד "350 גרם חזה עוף". יש יותר עוף? שים יותר בצל.
9. אומרים שהדרך ללב של גבר עוברת דרך הקיבה. מסתבר שנשים מתוכננות בדיוק אותו הדבר.
אין דרך טובה יותר להגיד "אני אוהב אותך" מאשר סטייק אנטריקוט מיושן
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל iouziel אלא אם צויין אחרת