00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל שבא מהלב

בר בי קיו בנוסח תאילנדי

 
בנסיעה הזו נחשפנו לאופני  צליה/ בישול לא הכרנו קודם וזה אחד מהם.
הרעיון הכללי של כיפת גריל בעלת חריצים היושבת על גחלים לוחשות, משמנים אותה קלות או פשוט מניחים פיסות שומן בחלק העליון, ועל החריצים מניחים פיסות בשר/דג ,כשבמגרעת מסביב מתבשל מרק צח הקולט לתוכו את מיצי הבשר ובנוסף מוסיפים מיני ירקות פטריות ונודלס.
כמה טעים, נעים, מזכיר קצת פונדו אבל הרבה יותר עשיר וכיף.
כך זה נראה בפעם הראשונה שאכלנו בביתו של טוני, המדריך שליווה אותנו לטיול מקסים בצפון המדינה, ובסופו הזמין אותנו לארוחת בר בי קיו בביתו.
כאן אשתו המתוקה מוסיפה ירק למרק שמסביב. בצד יש קנקן עם מרק נוסף למילוי.
 
 
ומקרוב
ובהזדמנות הראשונה נקנה המתקן,  הובא בשלום ארצה וגם נוסה.
 
בר בי קיו תאילנדי
 
המצרכים
 
בשר בקר/עוף/ דג בפיסות דקות
 
למרינדה
 
רוטב סויה
שום כתוש
רוטב צ`ילי מתוק
מעט מיץ לימון
מעט מים לדילול
מלח , פלפל
 
למרק
 
מים
חלקי עוף, כנפיים, גרונות(לעצלנים-אבקת מרק עוף)
למון גראס פיסה של 5 ס" חתוכה לאורך
עלי כפיר ליים יבשים-3
פיסת שורש גאלאנגל (ניתן להחליף בג`ינג`ר)
מלח, פלפל לבן
 
תוספות למרק
 
חסה חתוכה לפיסות
נבטים
גזר חתוך לרצועות דקות
בצל ירוק
 
נודלס מבושלים מסוננים
לטסילה כדאי להכין צלוחיות עם מטבלים לבשר- כמו צ`ילי מתוק או רוטב סרצ`ה חריף.
 
אופן ההכנה
לשים במרינדה את חלקי הבשר , לערבב היטב ולשמור בקירור.
 
למרק- להרתיח את חלקי העוף ולהוציא את כל ה"ליכלוכים", להוסיף את עשבי התיבול והתבלינים ולבשל כ-40 דקות. לסנן.
 
לחמם היטב את הפחמים ולהניח את הכיפה, לשמן מעט את הכיפה או להניח בקודקודה פיסות שומן.
למזוג את המרק הצח למגרעת ולהוסיף חלק מהירקות,, להניח את פיסות הבשר עד שתהיינה מוכנות.
להגשה, בצלחת לשים מעט נודלס עליהן למזוג מהמרק, ומעל להניח את פיסות הבשר.
כדאי לתבל את המרק במעט רוטב סויה וצ`ילי מתוק.
זו בהחלט תהיה דרך נפלאה להעביר איתה לילות נעימים במרפסת.
 
וכאן כבר ניסוי כלים ראשון בבית-
 
ובקערה בהגשה
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמירה אלא אם צויין אחרת