88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

כיסוני פסטה טרייה במילוי בולונז

ולפני שאתם סוגרים את המתכון כי "השתגעה זו`תי? מי ילך לקנות עכשיו מכונת פסטה כדי להכין את המתכון הזה...?" - אז רגע... לא חייב מכונת פסטה בשביל להכין פסטה. זה יותר נוח - אין ספק, אבל מכאן ועד "חייב" המרחק הוא רב.
פשוט לרדד טוב את הבצק, תוך חצי סיבוב בכל פעם והמשך רידוד עד שמקבלים עלה בעובי של מילימטר בערך (לא צריך למדוד... הכי דק שאתם מצליחים רק שלא יהיה שקוף). בלי שום קשר לבצק, אבין את מי שיעיף מבט במתכון ויגיד "וואוו... ארוך ומסובך" - משום השלבים שיש בו. רק שאני, לאחר שהכנתי אותו, מוכנה להבטיח באופן אישי שהוא באמת לא מסובך ופשוט צריך להיערך להכנת המנה הנהדרת הזו יום מראש. כאשר הבולונז והבצק במקרר - המילוי והבישול למחרת יעשו במהירות ובקלות - אם יש לכם אורחים להרשים... אז מובטח לכם שתשיגו את הרושם המבוקש!
עכשיו, משעמדתי על שתי נקודות חשובות אלו, אפשר לגשת בכיף ליצירת המופת הבאה ולהשתמש במתכון הבצק לעוד הרבה יצירות מופלאות במליות חלביות/בשריות/פרווה כיד הדמיון הטובה על חיככם ומתכונים עתידיים:
 
כיסוני פסטה טרייה במילוי בולונז
 
כמות ל-35 יחידות בקוטר Ø 5 ס"מ

המצרכים

ההכנה

הכנות מקדימות:
1.  את הבצק יש להכין מראש ולהשהות לשעה (עד יממה) במקרר
2.  את הבולונז יש להכין מבעוד מועד - הוא צריך להיות קר בשלב המילוי
3. לקראת המילוי כדאי כבר להעמיד את הסיר עם המים (+השמן והמלח - שלב 14) על האש
 לבצק
  1. 600 גר`  3 כוסות) קמח לפסטה של שטיבל (מס` 9)
  2. 3 ביצים XL
  3. 4 חלמונים
  4. 1 כפית מלח
    למלית הבולונז 
  5. 4 כפות רסק עגבניות
  6. 1 כפית מלח
  7. 1 כף תבלין פסטה/איטלקי/פיצה מרגריטה (לא חובה, אך מוסיף המון) 
  8. 2 כוסות מים (להשבחה נהוג להמיר כוס מים אחת בכוס יין אדום או לבן) 
  9. 3 כפות שמן זית
  10. 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  11. 3 גבעולי סלרי (קנים ועלים) שטופים וקצוצים דק
  12.  2 גזרים קלופים ומגורדים
  13. 500 גרם בשר בקר רזה/מעורב טחון (צלעות או אנטריקוט)
     להרתחה  
  14. סיר גדול עם 4 ליטר מים+כפית מלח+כף שמן זית
     להגשה   
  15. רוטב פסטה אדום
1-4 בקערה קטנה טורפים ידנית את הביצים, החלמונים והקמח.
בקערת מערבל עורמים את הקמח, יוצרים גומה במרכז לתוכה יוצקים את הביצים והחלמונים הטרופים (עם המלח). מתחילים בעירבול איטי ועוברים למהירות בינונית עד שהתערובות מתמזגות והבצק ניתק מדפנות הקערה - תהליך של דקה בערך, מפסיקים את פעולת המערבל וממשיכים בלישה ידנית עד שמתקבל בצק אחיד ורך למגע. תוך מספר דקות הבצק סופח את הביצים ומתקשה. מחלקים ל-3 כדורים, עוטפים כל אחד בניילון נצמד ומשהים במקרר לשעה לפני הרידוד.
5-13 מחממים את שמן הזית מעט, מוסיפים תוך עירבוב את הסלרי הקצוץ והגזר. מבשלים על להבה נמוכה בסיר סגור עד התייבשות הנוזלים שהופרשו (כחצי שעה). מוסיפים את הבשר הטחון, מגביהים את הלהבה ומערבבים עד שהבשר משנה את צבעו.
מוסיפים לבשר והירקות בסיר את רסק העגבניות, התבלינים והמים - מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר סגור על להבה נמוכה כשעה וחצי. מגלים את הסיר ומניחים לנוזלים להצטמצם עד שהרוטב הופך למעין תערובת עיסתית כבדה של בשר טחון. להסיר מן האש ולקרר לפני שממלאים. 
14 להביא לרתיחה את המים עם המלח והשמן ולהנמיך את הלהבה (להכין לקראת ולהשאיר במצב הזה עד לשלב בישול כיסוני הפסטה)
15 יוצקים חם מעל הכיסונים בעת ההגשה
מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים כל כדור לעלה דק בעובי ½1-1 מ"מ - אם משתמשים במכונת פסטה יש להעביר פעם ראשונה בדרגה 1 ופעם נוספת בדרגה 3

קורצים עיגולים בקוטר 6 או 8 ס"מØ, מניחים במרכז כל עיגול כחצי כפית מהמלית וסוגרים בהידוק תוך השארת קצוות - מומלץ להשתמש בפסטה מייקר (ראו תמונה)

מבשלים את הכיסונים המוכנים במים הרותחים למשך 2 דקות (חשוב מאוד: המים לאחר שהורתחו עדיין מתבשלים על להבה נמוכה) - עד שהם צפים על פני המים

בעזרת כף מחוררת מוציאים את השקיקים מהסיר ומעבירים למסננת לניקוז נוזלים - ניתן לאחר שהם מתקררים, לשמור בקירור את הכיסונים בכלי סגור עד שבוע במקרר


 מוזגים לצלחת ויוצקים מעל רוטב פסטה לפי הטעם

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת