00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

בומאלוס - סופגניות אווריריות

 
 
 
 
לאמא שלי יש מחברת מתכונים עוד מתקופת הצנע ושמורה לא רע... פה ושם יש כתמי בישול, האייקון המדבר בעד עצמו. פה ושם הדפים צהובים מעט, אבל המתכונים הרשומים שם התגלו כאוצר פלוס.
 
מצאתי מתכון לסופגניות מהירות הכנה ללא שמרים. הטעם כבר הורגש לי בפה והייתי חייבת, פשוט חייבת לעמוד הבוקר ולהכין בעוד כולם עדין ישנים.
 
 
 
 
 
1 כוס מים
50 גר` חמאה
1.5כוסות + 1 כף קמח
4 ביצים
 
שמן לטיגון עמוק
סירופ מייפל או אבקת סוכר
 
 
להמיס את החמאה עם המים בסיר קטן על אש קטנה.
 
שמים קמח בקערה ושופכים מעל את תערובת החמאה הנמסה.
מערבבים קלות.
 
 
מחממים שמן. השמן צריך להיות חם אך לא רותח.
 
 
 
 
מוסיפים ביצה אחר ביצה תוך ערבוב מתמיד לתערובת אחידה ללא גושים.
 
שופכים לשמן מעט מהעיסה בעזרת כף . לטגן משני הצדדים.
 
 
אפשר להכין גם לביבות (תמונה עליונה).
 
 
 
 
להוציא מהשמן ולהניח במסננת לניקוז השמן.
 
 
 
לשליש האחרון של העיסה הוספתי פרוסות בננה. בננה חמה בתוך בצק זה פשוט מעדן. אפשר כמובן להשתמש גם בפרוסות תפוח.
 
 
 
 
אני ממליצה להכין כמות כפולה.
 
 
המשך שבת קסומה
 
אלינוער

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

55 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת