00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Hungry for Taiwan

ביצים בנוסח בנדיקט

 
קמתי הבוקר עם חשק להכין ארוחה מושקעת והחלטתי להכין את הביצים האנגליות הללו.
 
המתכון האנגלי המקורי כולל חצאי מאפינס אבל אני מכין זאת עם לחם רגיל, אתם מוזמנים להכין מאפינס ולאכול ארוחה אנגלית מלאה
 
ישנן אינספור גרסאות למאכל הזה, אני אכין כאן את הגרסה המקורית וגרסה עם פסטרמה במקום האם ואתם מוזמנים להכין עם רעיונות משלכם, כל שילוב יתקבל בברכה
 
מחירה של מנה כזו במסעדה מרקיע שחקים ומגיע ל 49 ש"ח ואפילו יותר, כאן בטיוואן ניתן למצוא אותה בהמון מסעדות והיא נחשבת למנה מאוד פופולרית ויקרה (כאן היא עולה כ 30-35 שקלים), ההכנה בבית דורשת זמן, אך אינה מסובכת כל כך ובהחלט שווה את ההשקעה...
 
ועכשיו למתכון:
 
רוטב הולנדז:
 
לעצלנים שביננו, ניתן להחליף את הרוטב במיונז ופשוט למרוח אותו על הלחם או לשים מעט על הביצה.
במקור מכינים את הרוטב עם חמאה אך אני הכנתי עם שמן זית.
 
אזהרה
הכנתו מלווה בריח מזעזע של חומץ , פיתחו את החלונות למניעת השכמה מוקדמת של כל בני הבית.
 
 
 כ- 15 עד 20 דקות              דרגת קושי  
 
רכיבים:
 
50 מ"ל חומץ
50 מ"ל מים
2-3 עלי דפנה
5-6 פלפל אנגלי
3 חלמונים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
300 מ"ל שמן קנולה/זית/חמאה
 
אביזרים נלווים:
 
מטרפה או מיקסר
סיר קטן
 
אופן הכנה:
 
1. ערבבו בקערה חלמונים סוכר ומלח והכינו את השמן ליד.
  
 
2. בסיר קטן שימו את החומץ, המים, עלי הדפנה והפלפל האנגלי, בשלו על אש בינונית עד לצמצום של 50% מהכמות הראשונית.
 
 
 3. הוציאו את עלי הדפנה והפלפל האנגלי והוסיפו את החומץ בזילוף איטי אל החלמונים תוך טריפה מהירה או על מהירות בינונית עם המיקסר.
 
 
4. הוסיפו בזילוף איטי את השמן והמשיכו לטרוף עד לקבלת תערובת סמיכה וחלקה.
 
 
 5. לטעום ולהוסיף מלח לטעמכם.
 
* במידה ולא הולך לכם והרוטב התפרק (לא אחיד במרקם וצבע ולא סמיך כמו מיונז), אל יאוש, הוסיפו חלמון ביצה והמשיכו לטרוף את התערובת, הכל יתאחד לתערובת סמיכה ואחידה .
 
 
ביצים עלומות :
 
רכיבים:
 
2-4 ביצים
מים
1 כף חומץ
פסטרמה/האם/סלמון מעושן
עגבניה פרוסה/תרד מוקפץ
 
אביזרים נלווים:
 
סיר קטן
כף מחוררת
 
אופן הכנה:
 
 1. להביא לרתיחה בסיר קטן מים וכף חומץ, לשבור ביצה בכלי קטן .
 
 
 2. להנמיך מעט את הלהבה ולמזוג באיטיות את הביצה פנימה (כל ביצה בנפרד), ניתן "להחליק" את הביצה על דופן הסיר, כך יותר קל לקבל צורה יפה של הביצה.
 
3. לבשל 4 דקות ולהוציא עם כף מחוררת לצלחת להורדת שאריות המים.
 
 
4. לקלות מעט את הלחם בתנור ולסדר את ההאם והעגבניות.
 
 
או הפסטרמה והעגבניות
 
 
5. לשים מעל את הביצים העלומות ואת רוטב ההולנדז (פיזרתי מעט פטרוזיליה מעל).
 
 
וכך זה נראה עם הפסטרמה (מרחתי את רוטב ההולנדז על הלחם)
 
 
שיהיה בתיאבון, ואני חייב לציין שהגרסה עם הפסטרמה הרבה יותר טעימה
 
אמיר אריה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל arieamir אלא אם צויין אחרת