00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

מרק מש

אתמול ביקרתי בשוק של רמלה (אוי כמה כייף היה), והעשרתי את המזווה שלי בשלל קטניות יבשות, חומוס בולגרי,שעועית לבנה קטנטנה, עדשים כתומות למרק הקבוע, אפונה יבשה וכמובן המש! אחרת, איך אפשר להעביר את החורף? (שיגיע כבר החורף!).
לא יודעת למה, אבל משום מה הקטניה הזו לא כ"כ מוכרת ולא נפוצה.
בסופר לצערי, עדיין לא ניתן להשיג אותה אלא רק בשוק או בחנויות תבלינים וקטניות, כך כשכבר מזדמן לי להיות בשוק אני מצטיידת לי במלאי לכל החורף. (או מבקשת מאמא שלי שתחדש לי את המלאי כשהיא מגיעה לשוק ).
הקוצ`ינים משתמשים במש טחון (לא מבושל) בתוך חטיפים מתוקים שנקראים אדה Ada. החטיפים עשויים בצק שבתוכם מלית עם כל טוב (קוקוס, עדשים, סוכר, הל ועוד..), אני משתמשת בזה בעיקר בחורף למרק / נזיד סמיך, עשיר בטעמים, בריא, מחמם ומנחם, אפילו הילדים שלי אוהבים.
 
מרק מש
 
מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ
4-5 שיני שום פרוסות
1 תפ"א גדול מגורר
2 גזרים פרוסים לעיגולים
1 כוס מש  - לברור, לשטוף ולהשרות בתוך המסננת ובתוך קערת מים
צרור גדול של קוסברה קצוצה
חתיכת דלעת קלופה וחתוכה לקוביות (לא חייב)
כף כמון
שבבי צ`ילי גרוס
מלח
פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה או 1/2 כף פפריקה חריפה
2 כפיות גדושות אבקת מרק עוף
מים רותחים כ- 3 ליטר
 
אופן ההכנה:
בשמן זית לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן עוד כדקה.
להוסיף את הגזר, התפ"א והמש (ללא מי ההשריה), לערבב היטב ולהוסיף את המים הרותחים.
להביא את המרק לרתיחה, לתבל (חוץ מהקוסברה) ולבשל עד שהמש מתחיל להפתח ולהתרכך.
 הפעם בישלתי את המרק בסיר לחץ - הכנסתי את כל מרכיבי המרק למעט התבלינים לסיר, בישלתי חצי שעה, ורק לאחר מכן תיבלתי והמשכתי לבשל עוד כ-10 דק`.
 
בסוף הבישול, ממש כ-2 דק` לפני שמכבים את האש, מוסיפים את הקוסברה הקצוצה.
 
ניתן וכדאי לטחון מעט את המרק עם בלנדר מוט.
 
 המתכון הזה הוא בסיס כמעט לכל מרקי הקטניות שאני מכינה בחורף.
מרק עדשים כתומות, מרק עדשים חומות, מרק מש ואפילו מרק אפונה.
לפעמים אני מוסיפה גבעולי סלרי וגם עלים (במיוחד במרק אפונה), עם מרק עדשים כתומות אני משדכת פטרוזיליה ולמש ולעדשים החומות אני אוהבת לשדך את הקוסברה, וכמה שיותר, יותר טוב!
מה שמשנה את טעם המרק זה בעיקר סוג הקטניה וכמובן העלים.
 
 
 
בתאבון  (אין אייקון של מרק, אז קחו סושי )

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת