00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

לֶה שוּקֶט - מיני פחזניות חמאה

השוקטים המובטחים.
 

לֶה`  שוּקֶט

לבצק:
כוס מים
1/2 כפית מלח
2 כפיות סוכר
90 גר` חמאה.
 
כוס קמח
 
4 ביצים גדולות.
 
סוכר גבישי.
 
 
מחממים את התנור ל-220 מעלות
 
להרתיח את כל המרכיבים הנ"ל בסיר קטן ולבחוש עד שהחמאה נמסה לגמרי.
 
כשהחמאה נמסה, להוריד א הסיר מהאש.
 
להוסיף בבת אחת - כוס קמח - ולבחוש בכף עץ עד שהבצק מתאחד לכדור ונפרד מדפנות הסיר. מתקבל בצק במרקם של פלסטלינה רכה.
 
מקררים את הבצק למשך כחמש דקות, ולאחר מכן מוסיפים, תוך כדי ערבוב ביצה אחר ביצה לבצק.
 
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה, או ביריעת סיליקון.
 
מעבירים את הבצק למזלף ויוצרים עוגיות קטנטנות. את המזלף מכוונים למרכז ולוחצים עד שמתקבלת הצורה. (לא בצורת ספירלה).
 
מורחים את השוקטים בחלבון ביצה מעורב בכפית חלב ובוזקים מעל סוכר גבישי בנדיבות.
 
מכניסים לתנור לאפייה.
 
לאחר כ-10 דקות אפיה מנמיכים את חום התנור ל - 180 מעלות
וממשיכים לאפות למשך 20 דקות נוספות.
 
כדאי לבדוק את השוקטים, ולראות אם נאפו כבר בתחתית, לכוון את חום התנור לחום עליון בלבד להמשך אפייה.
 
 
 
 
~~~~~~~~~~~~  זהירות זה ממכר - - - - - - - - - -
מהכמות הנ"ל יוצאים כ - 36 שוקטים.
והם יוצאים חלולים מבפנים. אין צורך להסיר בצק שלא נאפה כמו בפחזניות רגילות.
כדאי... להכין אותם קטנטנים.
ולצפות בהרבה סוכר גבישי. הסוכר הגבישי נותן להם תוספת טעם.
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת