00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Hungry for Taiwan

סלט סיני מחצילים ארוכים

 
המתכון הבא מאוד פופולארי כאן בטייוואן וגם החצילים המוזרים, לקח לי זמן להתרגל לעבוד עם החצילים המוזרים הללו ועכשיו שהתרגלתי הם ממש נהדרים ונוחים לעבודה (חוץ מאשר להכנת מוסקה כי להכין איתם שכבות זה פשוט סיוט, צריך בערך 100 חצילים למוסקה ).
טעמם דומה לחצילים שיש בארץ והיתרון שלהם הוא שלא צריך להשתמש במלח ולהוציא את המרירות, הם מוכנים מיד לעבודה.
 
במתכון המקורי הם מטגנים את החצילים, אני שיניתי ואפיתי בתנור וזה יצא פשוט טעים ופחות נוטף שמן מהמתכון המקורי !
 
כמה מילים על מטבחים בטייוואן:
 
טוב, אז המטבח שלנו לא גדול במונחים מערביים, אבל במונחים סיניים יש לנו מטבח ע-נ-ק. הסיבה היא פשוטה, רוב האנשים לא אוכלים (ולכן לא מבשלים) בבית, שמשמש לשינה ולמקלחת כמעט באופן בלעדי. האוכל בחוץ זול וטעים, יש מסעדה בכל פינת רחוב, ודוכני אוכל על טופו "מסריח", שיפודי תמנונים (מבטיח תמונות בהמשך) ודברים מוזרים אחרים פזורים בכל מקום.
 
ארוחה בדרך כלל כוללת אורז/נודלס, מנת בשר/דג/עוף/טופו וירקות, ועולה עד כ- 10 שקלים, או כ- 20 ש"ח במסעדה יוקרתית יותר. המהגרים הסינים במערב אחראים לתרבות ה"טייק-אוויי", פשוט מכיוון שלא היו רגילים לבשל בבית, והטרנד התפשט בהדרגה.
 
היום יותר אנשים מודעים לבריאותם ומעדיפים להימנע מהאוכל המשופע במונוסדיום גלוטמט במסעדות, ומבשלים יותר בבית. אחרים "מתמערבים" ורוצים מטבח בסגנון מערבי (יותר ל"שואו-אוף" מאשר לשימוש ממשי). הדירה שעברנו אליה, למשל, בת 7, אך המטבח ממש כמו חדש - הארונות עדיין מצופים בניילון נצמד - כך שככל הנראה הדיירים שגרו פה לפנינו לא ממש השתמשו במשהו מלבד הכיור וחימום מים לתה... אולי גם במיקרוגל לחימום באו-דזה קפואים או שאריות מארוחה שהזמינו בחוץ...
 

 ועכשיו למתכון,

 
רכיבים:
 
1 חציל שמן חתוך לקוביות בעובי של 2 ס"מ בערך או לחילופין למי שיש 2 חצילים ארוכים.
100 גרם בשר טחון (אני הורדתי אותו כיוון שאכלנו עם החצילים את הבקר בסגנון יפני מהפוסט הקודם ).
1 כף שום כתוש
1 וחצי כפות רוטב סויה
1-2 פלפל צ`ילי אדום חתוך לרצועות או כף עריסה או רוטב חריף אחר
1 כפית סוכר
50 מ"ל מים
3 כפות שמן זית
בזיליקום או בצל ירוק לקישוט
 
אופן הכנה:
 
לפניכם תצוגה של החצילים הארוכים  ואופן חיתוכם.
 
 
1. לחמם תנור לחום גבוה (240-250 מעלות).
2. לערבב את כל הרכיבים יחדיו (למעט הבזיליקום או הבצל הירוק).
 
 
 
3. לפזר את החצילים בתבנית ולאפות כ 10-12 דקות להשחמה והתרככות. לפזר בזיליקום/בצל ירוק לפני ההגשה.
 
 
בתיאבון
 
אמיר אריה
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל arieamir אלא אם צויין אחרת