00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Hungry for Taiwan

בקר בסגנון יפני ותמונות מהבית החדש :)

 
הבית החדש מאורגן סוף סוף ואתמול יכולתי לחנוך את המטבח החדש, איזה כיף שיש מטבח גדול - במונחים סיניים כמובן :)
 
האיזור מסביבנו ירוק ושקט, עברנו אל מחוץ לעיר הרועשת והסואנת לדירה מרווחת יותר עם ציוץ ציפורים על הבוקר ולא קולות התנעת קטנועים וחימום מנועי מכוניות ממש מתחת לאדן החלון.
 
הסתובבנו כאן באיזור החדש ויש כאן שוק מקומי עם המון אנשים שמכינים אוכל מיוחד ורוקחים כל מיני מטעמים מיוחדים, קנינו ריבת רימונים מדהימה אצל אישה נחמדה הטוחנת ומערבבת ממש במקום (מצטער שאין לי תמונות, לא לקחנו את המצלמה איתנו, אך לפעם הבאה אני לא אשכח, מבטיח).
העיר שבה אנחנו חיים כעת נקראת "בירת הטופו" ויש כאן הרבה יצרני טופו מקומיים, נתקלתי באחד כזה ממש ליד הבית ואני אתלווה אליו באחד הימים למסע בעיקבות הכנת הטופו .
 
ועכשיו אל המתכון הנפלא הזה מהמטבח היפני, אתם יכולים למצוא אותו כאן ברשת מסעדות יפנית הנקראית "yoshinoya" וכן במסעדות יפניות אחרות, הוא מוגש על אורז לצד ירקות והוא טעים וקל להכנה.
 
 10 דקות (והשרייה למשך הלילה)      דרגת קושי  
 
מרכיבים :
 
350 גרם בשר בקר פרוס דק  (תמונה למטה) - ניתן להשתמש בבשר המתאים לצלייה או לסטייקים (חלק 1 או 11, חתוך דק).
1 בצל קצוץ בינוני
2-3 בצל ירוק
 
למשרה :
2 כפות רוטב סויה
1/3 כוס מים
1 כף גדושה שומשום
1 כפית שמן שומשום
1 כפית יין אורז (או יין לבן)
1 כף גדושה סוכר
1 כף גדושה שום כתוש
1/2 כפית אבקת זנגביל (או לחילופין זנגביל טרי קצוץ דק)
פלפל שחור
 
אופן הכנה:
 
 
1. מערבבים את כל חומרי המשרה היטב , מוסיפים את רצועות הבקר ומשרים במקרר למשך הלילה (ניתן לקצר את התהליך, בשל קוצר זמן השרתי לשעה וזה יצא מצוין - אבל כל המרבה הרי זה משובח).
 
 
2. שמים מעט שמן במחבת ומקפיצים את הבצלים כ2-3 דקות על אש גבוהה.
3. מוסיפים את הבקר עם תערובת המשרה ומערבבים היטב.
 
 
 
4. כאשר הבשר משנה את צבעו, יש להוסיף את הבצל הירוק, לערבב מספר שניות ולהגיש.
 
5. בתיאבון :)
 
 
ועכשיו כמו שהבטחתי, כמה תמונות מהבית החדש:
 
 
 
 
 
 
 
אמיר אריה
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל arieamir אלא אם צויין אחרת