00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

עוגת לייקח

 
 
 
שתי הסבתות שלי היו אלופות הבישול. חלק מהמאכלים שתיהן בישלו מצויין כמו גפילטע פיש וכבד קצוץ. סבתי מצד אמי היתה מעולה בבשרים ואילו סבתי מצד אבי היתה מעולה בדגים. את הדג החמוץ מתוק שעשתה אני זוכרת עד היום.
 
לכל אחת מהן היה את הספציאליטה שלה למאכלים אחרים. סבתי מצד אמי היתה אלופה בעוגות שמרים ואילו סבתי מצד אבי היתה אלופה בעוגת לייקח (הנקראת גם עוגת ספוג ו/או תופין).
 
 
לחיי ולזכר כל הסבתות..........
 
 
 
 
עוגת לייקח
 
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
קליפה מגוררת מתפוז אחד
50 גר` שוקולד מגורר (לא חובה)
 
 
לחמם תנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים תבנית ומניחים מעליה נייר אפיה. מהדקים את הנייר לבסיס התבנית.
 
בקערה מקציפים חלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה עד קצף יציב.
 
לטרוף את החלמונים ולהוסיף לקצף החלבונים. לערבב תוך קיפול עדין.
 
 
 
 
לנפות קמח מעורב עם אבקת אפיה ולהוסיף לקערה.
 
להוסיף את קליפת התפוז המגוררת ואת השוקולד המגורר.
 
 
 
 
לערבב בעדינות.
 
לאפות כ 28 - 30 דקות. לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה
בפנים לעוד כ 5 דקות.
 
 
 
 
 
קל, מהיר,רך וטעים.
 
 
שיהיה לכם אחלה של סופ"ש אם לא נתראה קודם .
 
אלינוער

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

64 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת