11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמנות קולינארית, או להיות שף לעצמך

Natiie 2008-2011 ©
מלוא זכויות היוצרים המופיעים בבלוג זה לרבות התכנים, עיצוב, התמונות, וכל חומר אחר הכלולים בו, אם לא נאמר מפורשות אחרת, שמורים ל-Natiie בלבד. אין להפיץ, לשכפל, להעתיק, למכור, לשדר, לפרסם, להציג בפומבי או לעשות כל שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתכניו של הבלוג, כולל תמונות, וכל דבר אחר המוצג בבלוג, אלא אם ניתנה רשות כתובה וחתומה לכך בכתב ומראש ע''י Natiie. במידה והחלטתם להעתיק או להעביר לצד שלישי מתכונים, תכנים, או כל חומר אחר הכלול בבלוג, – אנא הקפידו לצרף קישור ישיר לבלוג או לפוסט, בליווי הקרדיט לבעלת הבלוג/פוסט. עם זאת, חל איסור גורף להשתמש בתמונות או עבודות גרפיות המוצגות בבלוג של Natiie.
אמנות קולינארית

נקניקיות בבצק עם קרם אבוקדו

נקניקיות בבצק עם קרם אבוקדו
אחרי שהכנתי את הארוחה הקלילה הזאת אינספור פעמים, גילו לי בתקופה אחרונה שזה נקרא "ארוחת בוקר אנגלית". האמנם? אני לא יודעת. לענ"ד English breakfast זאת מנה הרבה יותר מורכבת. בקיצור, לי לא אכפת איך זה נקרא ומאיפה זה בא, העיקר הוא שאני לא אוהבת נקניקיות בצורתן המקורית ולכן תמיד משלבת אותן עם רטבים שונים או צורת הכנה שונה מבישול.

 

נקניקיות עטופות בבצק עלים או בבצק שמרים זה שגרתי מדי וגם דורש זמן הכנה ארוך, בין אם בהכנת בצק שמרים, בין אם בהפשרת בצק עלים. אזי הנה, יש עוד צורה של נקניקיות בתוך בצק. מהיר, טעים, משביע, שונה, מתאים לארוחת בוקר, או בכלל כאשר אין הרבה זמן לארוחה גדולה ומושקעת.

 

לנקניקיות בבצק:

6-8 נקניקיות

שמן לטיגון הנקניקיות

 

250 גר` קמח תופח או קמח רגיל ו-1 כפית אבקת אפייה

4 ביצים

300 מ"ל חלב או 150 גר` יוגורט ו150 מ"ל חלב

½ כפית מלח

1 כפית סוכר

 

לקרם אבוקדו:

2 אבוקדו

4 כפיות שמנת חמוצה

½ לימון גדול (או לימון שלם, בהתאם למידת החמיצות האהובה)

½ כפית מלח

אופציונאלי: מעט רוטב פסטו, או שמיר, או פטרוזיליה

 

הכנה:

1. לחמם תנור ל-220 מעלות.

 

2. לתוך קערה לנפות קמח, להוסיף מלח, סוכר (אבקת אפייה). להקציף קלות 4 ביצים. ליצור גומה בתוך הקמח, להוסיף את הביצים הטרופות, החלב (יוגורט) ולהתחיל לבחוש בעדינות עד לקבלת בצק אחיד וסמיך (כמו לפנקייק). להשהות את הבצק כחצי שעה.

 

3. בינתיים למזוג שמן לתוך תבנית אפייה ולהכניס לתנור החם ל-5 דקות. להוציא את התבנית מהתנור, להוסיף אל השמן החם נקניקיות חתוכות לפיסות בגודל כ-2 ס"מ (או מיני-נקניקיות), לערבב עם השמן ולצלות בתנור כ-15 דקות.

 

4. להוציא את התבנית החמה עם הנקניקיות מהתנור, למזוג מעל את הבצק, להחזיר לתנור ולאפות כ- 25-30 דקות, או עד שהבצק מפסיק לתפוח ומקבל צבע זהוב.

לא לפתוח את התנור בחצי הראשון של זמן האפייה, אחרת הבצק יצנח ויהפוך לקשה וצמיגי.

 

5. בינתיים להכין קרם אבוקדו: לקלף את האבוקדו ולחתוך לקוביות. להניח את האבוקדו לתוך קערה (או קערת מעבד מזון), להוסיף שמנת, מלח, מיץ לימון וירק קצוץ דק לפי הבחירה האישית. לטחון את כל המרכיבים למחית חלקה בעזרת בלנדר-מוט (או מעבד מזון).

 

6. להוציא את הנקניקיות בבצק מהתנור, לחתוך לפי הצורה הרצויה, להגיש עם קרם אבוקדו.

 

הערות שוליים: יחד עם הנקניקיות אפשר לצלות בתנור בצל חתוך ו/או פטריות. לתוך בלילת הבצק אפשר להוסיף תבלינים. אני לא מוסיפה במידה ומגישה יחד עם רוטב כלשהו, אבל אם אין רוטב, אפשר לגוון את הבצק עם בזיליקום/אורגנו/טימין/פטרוזיליה יבש.

בתיאבון!

 

 

 

 

 

 

 

Nati

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Natiie אלא אם צויין אחרת