00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגיות חמאה פריכות עם קליפות הדרים

את הבצק לעוגיות האלה הכנתי בשישי בצהריים, רבע שעה לפני שפרשתי לשנת היופי שלי .
מכינים את הבצק, גוללים לגלילה ארוכה, עוטפים בניילון נצמד ומאשפזים במקפיא עד שיבוא החשק לאפות אותן.
המתכון מתאים בול לעונה בגלל שפע פירות ההדר שיש עכשיו. עץ הלימון שופע בלימונים גדולים ויפים והתפוזים..... מהסופר .
להזכירכם, מהתפוזים והלימונים המגורדים אפשר להכין את הפרגיות ברוטב פירות הדר , מתכון שנולד בעקבות העוגיות האלה.
 
שוב, מתכון מהיר הכנה, עם מצרכים שיש בבית ותוצאה נהדרת.
 
 
עוגיות חמאה פריכות עם קליפות הדרים - אהרוני
 
מצרכים:
250 גר` חמאה מרוככת
חצי כוס סוכר
1 ביצה
2 כפיות תמצית וניל
2-1/2 (שתיים וחצי) כוסות קמח
קליפה מגוררת משני תפוזים
קליפה מגוררת משני לימונים
 
אופן ההכנה:
בקערה שמים את כל מרכיבי הבצק ומערבבים לתערובת אחידה.
גוללים את הבצק לגלילה ארוכה בקוטר של 3-4 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים.
לאחר שהבצק קפוא, מוציאים לשיש, מקלפים את הניילון ופורסים לפרוסות בעובי 4-5 מ"מ.
מסדרים בתבנית מכוסה בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דק`.
מצננים ומאכסנים בקופסא אטומה. ניתן לבזוק מעל אבקת סוכר.
 
 
            
 
אני רוצה להמליץ לכם על מגרדת מיקרופליין שקניתי לאחרונה.
זו מגרדת מעולה! קלה ונוחה לשימוש, אמנם יקרה (100 ש"ח) אבל שווה כל אגורה.  (ולא, אני לא מקבלת אחוזים ).
יש כל מיני סוגים אבל זו מתאימה לשוקולד, גבינות קשות, שום, ג`ינג`ר וקליפות הדרים - כך שזה מכסה די הרבה אפשרויות במטבח הפרטי שלנו.
ניתן לרכוש אותה בחנויות מתמחות לבישול ואפיה.
התמונה נלקחה מכאן

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת