00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

מרק עדשים כתומות

אחד ממרקי החורף האהובים על בני משפחתי ועלי.
היתרון של העדשים הכתומות, הוא שהן מהירות בישול ותוך כחצי שעה עד 40 דק`, יש מרק טעים ומשביע לארוחת ערב מהירה או כפתיחה לארוחת צהריים.
אני  מאד אוהבת את העדשים הכתומות שקונים בשווקים - לא אלה מהסופר! העדשים בסופר בהירות, קצת יותר גדולות מאלה מהשוק, וחצויות לשתיים.
העדשים בשוק צבען עז והן עגולות, מושלמות ונהדרות!! אז רשמו לפניכם, עדשים כתומות וקטניות בכלל, עדיף לקנות בשוק או בחנות תבלינים טובה.
 
ולמתכון...
 
מרק עדשים כתומות
 
מצרכים - לסיר בגודל 4 ליטר:
1 כוס עדשים כתומות - לברור ולשטוף
1 בצל גדול קצוץ
3-4 שיני שום פרוסות
1 תפ"א גדול מגורר
1-2 גזר פרוס לעיגולים או מגורר
1 כף כמון
מלח
פלפל שחור
1 כף אבקת מרק עוף
מים רותחים
צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
 
אופן ההכנה:
בשמן זית להזהיב מעט את הבצל להוסיף את העדשים ואת המים ולהביא לרתיחה.
להוסיף את תפוחי האדמה והגזר, לתבל ולבשל עד שהעדשים מתרככות ומתחילות להתפורר.
לטעום ולתקן תיבול אם צריך, להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה, לבשל עוד כ-2 דק` ולכבות את האש.
 
 
       
 
בתאבון
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

52 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת