44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

קינוח דלעת

קינוח דלעת
קינוח דלעת


חומרים ל- 6-8 מנות:

מחבת רחבה
צלחת קרה
שתי קערות
מרית
כף רחבה
דלעת טרייה בעלת קליפה בהירה, צבע של החלקים הבשרניים עז.
2 ק"ג דלעת, חתוכה בגודל 2X 5 ס"מ או 3X3
750 גרם סוכר
5 שזיפים יבשים מגולענים
3 מנדרינות או קלמנטינות סחוטות אפשר תפוזים סחוטים
1כף קליפה מגוררת מפרי הדר שנסחט
1/2 כוס פיסטוק ירקרק בלי מלח, כתוש

אופן ההכנה:
שופכים מחצית מכמות הסוכר למחבת מעבירים את חתיכות
הדלעת והשזיפים אל המחבת.  שופכים את ייתרת הסוכר ומעל
את מיץ ההדרים והקליפה המגוררת.
ממיסים על אש בינונית.
לאחר שהסוכר נמס מנמיכים את האש למינימום האפשרי
ומנערים בעדינות את המחבת מידי 20 דקות כדי שהחתיכות
יתבשלו באופן שווה מכל הצדדים. להיזהר שלא לפגוע
בחתיכות.
אם נוצר קצף לבן, סימן שהדלעת כמעט מוכנה.
זמן הבישול כשעה עד שעתיים תלוי בפרי.
הנוזל צריך להפוך לסמיך ושקוף לא מוצק.
לבדוק על צלחת קרה אחרי שעה וחצי אם הנוזל לא נקרש
ע"י טפטוף טיפת נוזל לצלחת.
אם הנוזל מתקשה עם הוצאתו, סימן שמאוחר מידי.
מאחסנים לחוד את הדלעת במקרר ושומרים בכלי נפרד את נוזלי
הבישול.
לקראת ההגשה,
מסננים את הדלעת מהנוזלים שניקוו בכלי.
מסדרים בכלי ההגשה, יוצקים מלמעלה את נוזלי הבישול,
מקשטים בפיסטוק ומגישים.
בתאבון

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי     + HIT

 


 

 

מומלצים
מטה החברים של אודי, אלדד ז"ל
וגלעד שליט יבדל לחיים ארוכים
פרטים באתר הבנים
 
  


המטבח של מאיר השמן

 

 

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן  
 
הבלוג של  מגן דהרי 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת