00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

קובה.

 
אחת הבעיות בדיאטה היא העובדה ש"כאילו" אין מה לאכול. כל אדם שני חושב שדיאטה זה חסה, מלפפון וחצי עגבנייה. מאחר דיאטה אמורה להיות תחילתו של אורח חיים נכון ובריא, אז ההנחה הזו היא מוטעת.
 
כפי שכבר אמרתי, אני חברה בשומרי משקל והישלתי משקל ניכבד מעצמי. במהלך התקופה אני עורכת נסיונות להגיע למכסימום טעם וגיוון במינימום "נקודות". חלק מנסיונותי מפורסמים בבלוג זה.
 
רויטל הנהדרת, המנחה שלי בשומרי משקל, הרימה לי להנחתה. היא ציינה שהיא מצליחה להכין קובה שערך כל כדור = נקודה אחת (= 2 פרוסות לחם קל ).
 
התחלתי מיד בחישובי, ואתמול הגיע הביצוע.
 
 
 
קובה נהדרים, טעימים, עם מעטפת דקה ושווים, כן נכון = 1 נקודה כל אחד.
 
אתמול הכנתי עם דלעת, אבל כמובן שאפשר להכין את כל מיגוון הטעמים המקובלים. בפעם הבאה זה יהיה עם סלק.
 
קובה
 
11/2 כוסות סולת
1/2 כוס בורגול דק
מלח,פלפל שחור,
כחצי כוס מים או כמה שניכנס.
 
לעבד את הבצק עד שמתקבלת עיסה במרקם של בצק מעט רטוב. להניח בצד מכוסה לחצי שעה- מגבש את המרקם.
 
מלית
300 גר` בשר טחון רזה
1 בצל קצוץ דק
כף צנובר
מלח,פלפל שחור, בהרט.
 
לטגן את הבצל בכפית שמן עד שמשנה את צבעו, מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן תוך כדי פירורו , לתבל ולסגור את האש.
להעביר לכלי שטוח ולצנן.
 
 
לעבד מעט את בצק הסולת ולהכין כדורים קטנים בגודל של כדור פינג פונג ולסדר על מגש גדול. אמורים לצאת 32 כדורים.
 
     
 

 

להרתיח סיר עם מים ומלח.

 

לאחר שהבשר הצטנן, אני פוחסת את הכדור דק דק על כף היד, מניחה במרכז כפית מלית ועוטפת אותה בבצק הסולת. 

 

כשהמים רותחים, להעבר את הכדורים בזהירות ולבשל על אש נמוכה כעשרים דקות עד שהכדורים
מתחילים לצוף. להוציא בכף מחוררת או להעביר בזהירות למסננת.
 
אפשר להקפיא, מכוסה היטב בנילון נצמד.
 
רוטב דלעת , אילתור ממספר מתכונים שמצאתי ברשת. אפשר להכין מראש.
 
1 בצל גדול קצוץ גס
כפית שמן
2 קישואים קלועים וחתוכים לעיגולים
2 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים.
כחצי קילו דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
1 עגבניה בינונית מקולפת ומגוררת
100 גר` רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
2 כפיות סוכר ( ממתיק)
 
לטגן את הבצל עד שמשנה את צבעו, להוסיף את שאר הירקות והתבלינים, להוסיף מים רותחים עד מעל לגובה הירקות ולבשל כחצי שעה. לתקן תיבול.
להוסיף את כדורי הקובה, ולסדר אותם היטב בתוך הרוטב. לבשל עוד כרבע שעה.
 
 
 
זה רק נראה מסובך, זה הרבה יותר מהיר וכמובן - צריך לעבוד במקביל .
 
או, כמוני למשל - אפשר להכין כמות כפולה או משולשת ולהקפיא.
 
זה טעים, זה מזין, זה מגוון, זה מיוחד, וזה לא משמין. הראיה ?
הינה הנקודות
 
כוס וחצי סולת = 13.5 נקודות
חצי כוס בורגול - 3.5 נקודות
300 גר` בשר טחון רזה = 12 נקודות
1 בצל = 1 נקודה
כף צנובר = 1 נקודה
1 כפית שמן = 1 נקודה
 
סה"כ - 32 נקודות
כלומר 1 נקודה לכל כדור.
 
נקודות של התבשיל
בצל = 1 נקודה
כפית שמן = 1 נקודה
100 גר` רסק עגבניות = 1
סה"כ = 3 נקודות לכל התבשיל.
 
תנסו,  זה שווה.
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת