00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

לחמניות בריאות נהדרות שלי

 

 

 

 

שוב אני מטרידה אתכם עם הפרקטיות שלי. והפעם - לחמניות.

 

אבל תחילה צעד אחד אחורה – שמרים, לחמים ומה שביניהם.

 

פעמים רבות אני שומעת - אני לא יודעת לעבוד עם שמרים, לא מצליח לי, ואפילו - אני מפחדת להתעסק עם שמרים.

ואני - עוד לפני שהתחלתי לאפות עוגות "נדלקתי" על עיסוק בשמרים. אוהבת את הלישה הארוכה, לפחות עשר דקות לישה, ולא, ממש לא מכונת לחם. לישה בידיים, לאסוף לכדור, לפתוח את הבצק, לאסוף אותו לכדור ושוב לפתוח, בקיצור - ללוש . מבחינתי זה כמו ריפוי בעיסוק. ילדים משחקים בפלסטלינה ואני - בבצק. ממש זן ואומנות לישת הבצק. והריח - ריח השמרים בתהליך ההתפחה, ריח הלחם הנאפה שפשוט להסניף,  והביס הראשון בלחם טרי, ריחני וחמים - אין אין אין.

 

ואל תגידו, טוב יש לך זמן, את לא עובדת. לא מקבלת את זה כי גם כשעבדתי קשה, ובלי להעליב אולי אפילו יותר קשה והרבה יותר שעות מכם - לחמניות לבי"ס לבנות תמיד יש במקפיא. למה? כי רוב הלחמניות הן מקמח לבן, והאחרות - פשוט לא טעימות כדבריהן של בנותיי,  אבל לחמניות של אימא? תור ארוך של חברות מחכה לכריך עם לחמנייה שלי. בכל יום לוקחות כריך נוסף לחברה אחרת.

 

צריך לאהוב את מה שעושים וצריך לרצות.

 

ואחרי פעם שניסיתי - היה ברור שאי אפשר להפסיק. ומי שמכיר אותי יודע שבשביל הבנות שלי - גם בשלוש לפנות בוקר .

 

האפיות הראשונות היו עם קמח לבן רגיל, אבל ייסוריי המצפון גרמו לי מהר מאוד לפתוח בניסיונות אין ספור להשתמש בסוגי קמח שונים ולהגיע ללחמניות רכות ואווריריות .


אז זהו, הגעתי לתוצאה האולטימטיבית... חומות, רכות ובכל זאת מקמח מלא/שיפון/לבן וסובין....

 

 



2 כוסות קמח לבן רגיל
2 כוסות קמח מלא
2 כוסות קמח שיפון
1 כוס סובין
2.5 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר חום ( אפשר להחליף חלק בסילאן/דבש)
כף גדושה מלח
3 כפות שמן (אני שמה קנולה או שמן זית)
כ- 3 כוסות מים.


1.    להשרות את כוס הסובין בכוס מים ולהניח כשעה.
2.    להמיס בקערה קטנה את השמרים עם 1/2 כוס מים וכף סוכר ולהניח לתסיסה למספר דקות ( אני יודעת שלא צריך אבל לדעתי ככה מתקבלת תוצאה טובה יותר וממילא אני שמה בצד ובנתיים מכינה את שאר המוצרים)
3.    לערבב את הקמחים, סוכר, מלח, להכין גומה לשפוך לתוכה את השמרים, להתחיל לערבב בעדינות ולהוסיף את הסובין ועוד כוס מים ולהמשיך לעבד. צריך להתקבל בצק מעט דביק. אם יש צורך אפשר להוסיף עד 1/2 כוס מים. לעבד כעשר דקות אבל להקפיד להשאיר בצק מעט דביק.
4.    לעטוף בניילון ולהניח לתפיחה עד שמכפיל את נפחו.
5.    להוציא אויר, לעבד קלות  ולהניח להתפחה שנייה, קצרה יותר - כחצי שעה.
6.    מתקבל בצק אוורירי ותפוח ומעט דביק.
7.    לעבד על משטח מקמח היטב. לחלק למנות ( הכנתי 15 לחמניות) ולעצב . מאחר והבצק מעט דביק לעבוד עם קמח.
8.    להניח להתפחה, למרוח ביצה ( אפשר לפזר מעל מה שרוצים, אני ויתרתי הפעם כי זה לחמניות לבי"ס והשקית תמיד מתמלאת בכל השומשום, שיבולת שועל וכד`....)
9.    לאפות כחצי שעה 180 מעלות, עד שמשחים

 


את ה"הבפנוכו "- ממש רואים את הסובין והצבע החום של הלחמניה.
והטעם נהדר.

 

נקודות -

כוס קמח = 125 גר`

6 כוסות = 750 גר`= 42 נקודות

כוס סובין חיטה =  3 נקודות

3 כפות סוכר שטוחות = 2 נקודות

3 כפות שמן = 71/2 נקודות

 סה"כ = 54.5  נקודות.

בחלוקה ל 15 לחמניות , והן ענקיות = 3.5  נקודות ללחמניה

בהחלט אפשר לחלק ליותר .

אני מחלקת ל- 15 לחמניות. כעשר לחמניות מכינה בגודל הטבעי. את החמש האחרות מחלקת לחצי ומכינה לחמניות יותר קטנות - וגם ככה הן בגודל סביר מאוד = 1.5 נקודות בערך ללחמניה.

לי זה טעים מדי פעם.

המתכון , בשינויים קלים , פורסם בזמנו בפורום מתכונים בתפוז. מצרפת קישור

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=75&msgid=87685530&archive=1

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת