00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סריגה עם שוקו

מרק עם קציצות

חומרים:
1 ק"ג בשר בקר ועוף טחון
3 ביצים
מל"פ
שמיר, פטרוזיליה הרבה
בצל אחד גדול
3/4 כוס אורז
3 פרוסות חלה או לחם לבן ללא הקשה של הלחם
4 כפות קמח
כף חווייג למרק , כף כורכום, מעט מרק עוף בערך רבע כפית
 
את כל זה לערבב היטב ולהניח בצד. לא נורא אם יוצא מעט רטוב.
 
 
 
בינתיים מכינים את המרק:
 
700 גרם דלעת חתוכה לקוביות גדולות
1 כרובית קטנה חתוכה לקוביות
3 בצלים קטנים קלופים
קופסא של חומוס  (או חצי כוס חומוס שהושרה לילה)
6 גזרים גדולים קלופים וחתוכים ל-4 חלקים כל אחד
 
את הירקות מבשלים בסיר עם חצי מכמות המים הנדרשת.
 
ברתיחה ראשונה:
מתבלים את המרק, מוסיפים המון שמיר ופטרוזיליה קצוץ קטן קטן , למי שלא אוהב אפשר לקחת את הירק הירוק לצרור לצרור יפה לקשור בגומיה או חוט ולהוציא אחרי הרתיחה הראשונה ולזרוק לפח.
 
להכין כדורי בשר קטנים בידיים רטובות או משומנות ולזרוק למרק הרותח.
בגמר הכנת הכדורים להוסיף את כמות המים החסרה והנדרשת.
 
להמשיך לבשל עוד חצי שעה.
 
 
 
הרכבת המנה:
להוציא ירקות לצלחת נפרדת, להניח 3 כדורי בשר בכל צלחת ומסביב לסדר את הירקות ורק אז לשפוך את הנוזלים.
למי שאוהב להניח מספר קיצוצי שמיר טרי מעל.
 
 
בתאבון !
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא של דפנה אלא אם צויין אחרת