00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סריגה עם שוקו

חמין של פולנים

את המתכון הזה מכרה סבתא שלי מצד אבא לאמי והשביעה אותה אלף אלפי השבעות שלא יעבור הלאה וישאר בתוך המשפחה.
אך שבועה לחוד ומעשים לחוד.
אותי לא השביעו.
ממני לא ביקשו דבר.
והמתכון עבר אלי.
 
אז מה צריך לדבר הטעים, הכבד והמלא פלוצים הזה:
 
8 תפוחי אדמה קלופים כאשר 6 מהם קטנים ושניים גדולים
2 בצלים גדולים קלופים
2.5 כוסות קמח
1 חבילת מרגרינה
כפית מלח
3 ביצים
חצי כפית פלפל שחור
3/4 כוס גריסים
3/4 כוס שעועית חומה
3/4 כוס חומוס
3 כפות שמן
3 כפות גדושות מרק עוף
18 ליטר מים ויתכן שיצטרכו עוד
4-6 ביצים כמספר הסועדים
 
למהדרין: 4-6 עצמות רגל פרה עם המיח בפנים, חצי ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות, מעיים ארוכים ממולאים (את המעיים אפשר לקנות מוכנים).
 
מהדרין שבמהדרין אפשר להוסיף למעלה שומן כבש בגושים גדולים. ככה שינטוף לאט לאט על כל התבשיל וישמור על לחות ואז אולי לפי סבתא לא יהיה צורך להשקות אותו בכל כך הרבה מים. (מעולם לא אני ולא אמי לא ניסינו את הטיפ הזה).
 
ההכנה:
על השיש לשים את הקטניות: חומוס, שעועית, גריסים בקערות גדולות נפרדות ולשפוך מים רותחים - את כל זה להשרות במשך לילה אחד. יום לפני הכנת החמין.
 
את המרגרינה להמיסבמיקרו במשך 2 דקות
על פומפיה גסה להעביר את הבצלים ואת תפוחי האדמה הגדולים ליצירת רסק
את המים של הרסק לשפוך לכיור.
להוסיף את כל הקמח, המרגרינה, הביצים והמל"פ
ללוש מעט (העיסה נשארת דביקה ולחה).
 
 
סידור הסיר:
שופכים את השמן ומעליו מפזרים בנדיבות אבקת מרק עוף.
בפינה נידחת של הסיר מניחים את הבצק, משני צדדים תומכים אותו עם 2 עצמות רגל פרה, באמצע הסיר מניחים עוד עצם. עכשיו הבצק תחום במקום משלו,
ממשיכים לסדר את עצמות הפרה לתאים כמספר הפריטים שיש להכניס לסיר = בערך 4 תאים גדולים.
 
בתא אחד מניחים חומוס, בשני גריסים ובשלישי שעועית.
מעל כל זה מפזרים שוב בנדיבות מרק עוף.
מעל כל הכבודה אך לא מעל הבצק מניחים את הבשר, המעיים, ואת תפוחי האדמה שנותרו. מכסים במים.
מבשלים על הגז על אש קטנה במשך 3 שעות.
 
לאחר 3 שעות. בודקים את מצב המים, אם צריך מוסיפים עוד (זה שותה המון מים במהלך הבישול/אפייה).
מעבירים לתנור שחומם בחום 180 מעלות.
אופים במשך 8 שעות לפחות,
לפני שהולכים לישון בודקים את מצב המים ומנמיכים את התנור לחום של שבת (50 מעלות בקירוב).
 
במהלך הלילה למהדרין יש לקום ולבדוק שוב את מצב המים. מוסיפים את הביצים שלמות עם הקליפה מעל הכל. מכסים במים.
בבוקר שוב בודקים את מצב המים.
מגבירים מעט את חום התנור בחזרה ל-100. לא מוסיפים יותר מים.
 
בתאבון!
 
נקודה חשובה יש לקחת קרבוסילן לפני האכילה. בלי זה קשה לשרוד את מה שקורה אחרי האכילה.
כמובן לא להכין את המאכל באמצע השבוע (הוא דורש  שינה רצינית לאחריו).
 
 
בינתיים ללא תמונה.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא של דפנה אלא אם צויין אחרת