00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

טורט פרג בציפוי קרם שוקולד

 
 
 
העוגה מוקדשת לענת (טבע הדברים). היא יודעת למה.
 
 
 
 
 
טורט פרג בציפוי קרם שוקולד
 
 
6 ביצים מופרדות
1.5 כוסות סוכר
1 שקית סוכר וניל
200 ג` חמאה רכה
200 גר` פרג טחון
2 כפות קמח תופח
1 כף שקדים טחונים
1 תפוח עץ מגורד
 
 
ציפוי שוקולד
 
50 ג` שוקולד
1.5 כפות קקאו
4 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל / שקדים / רום
4 כפות מים
1 כף חמאה רכה
 
 
בקערה, להקציף את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר וסוכר וניל.
 
לחמם תנור לחום 175 מעלות.
 
בקערה נוספת להקציף חלמונים עם מחצית הסוכר הנותרת לקצף בהיר.  להוסיף את החמאה ולערבב קצרות לתערובת אחידה.
 
להוסיף לתערובת החלמונים פרג, קמח, שקדים מרוסקים ותפוח עץ.
לערבב עם כף עץ.
 
לאחד את שתי התערובות בעזרת מיקסר.
 
להכניס לתבנית אפיה (רינג) בקוטר  "26. לאפות כ 45-50 דקות.
 
 
 
 
 
 
להכנת הציפוי
 
להכניס את כל החומרים למחבת ולהמיס מעל אש קטנה כ 2 דקות. להוריד מהאש ולהמשיך לערבב לתערובת אחידה.
 
 
עם הוצאת העוגה מהתנור לחרר אותה בעזרת קיסם ולשפוך מעל את ציפוי השוקולד. למעלה קישטתי בזרדי שוקולד קטנים וזה בהחלט לא חובה.
 
 
יאממממממי.
 
 
העוגה נאפתה אתמול ונשאר ממנה 3 פרוסות.
 
אמי אכלה פרוסה, אני אכלתי פרוסה והשאר נחלק בבטנם של הצמוד והיורשת.  והם לא משמינים................
 
 
יומחוייך לכולם
 
 
אלינוער
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

49 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת