00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

פרגיות ברוטב פירות הדר

עכשיו זה הזמן להכין מעדנים שמשלבים בתוכם את פירות העונה בכלל ופירות הדר בפרט.
עץ הלימון שבגינת ביתנו שופע פרי (גם עץ הליים של השכן ופרותיו נופלים ישר למרפסת שלנו ), התפוזים יפייפיים עכשיו וגם הקלמנטינות, אז מה שנשאר זה לחשוב איך לגוון ולעשות ניסויים במעבדה הפרטית שלנו .
 
אז מכיוון שהכנתי עוגיות פריכות עם גרד קליפות הדרים (מתכון בוא יבוא..), הייתי חייבת לעשות משהו עם אותם פירות מגורדים לפני שיתייבשו ויזרקו לפח.
אז תפוז אחד סחטתי ונהנתי ממשקה טעים ובריא, ואת השאר הכנסתי למתכון הבא.
 
פרגיות ברוטב פירות הדר
 
מצרכים:
8 סטייקים של פרגיות טריות
1 לימון פרוס לעיגולים
מיץ לימון, מלימון 1
1 תפוז פרוס לחצאי עיגולים
2 כפות רוטב צ`ילי מתוק
1/3 כוס סילאן
מלח
פלפל שחור גרוס
 
אופן ההכנה:
את הפרגיות מנקים היטב מהשומנים המיותרים וחותכים לחתיכות גדולות (כל סטייק ל-2-3 חתיכות).
שמים בקערה את הפרגיות, פירות ההדר והתבלינים ומערבבים היטב.
סוגרים את הקערה ומשהים במקרר שעתיים שלוש.
 
     
 
מעבירים לתבנית אפיה מקרמיקה או פיירקס, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
45 דק` אפיה מכוסה ועוד 20 דק` ללא כיסוי.
אחרי כרבע שעה ריח משגע מתפשט בבית והרעב מתחיל להתעורר
 
 
יוצא מעדן - רך כמו חמאה ובטעם וריח משגע.
ואל תשכחו לאכול גם את התפוזים! 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

32 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת