00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

סופגניות אפויות

 
 
 
 
 
סופגניות אפויות. אולי אין לזה את הטעם של הטיגון, מה שמוסיף הרבה טעם, אבל תחשבו על כל הקלוריות שאתם מונעים מעצמכם.
 
רציתי בכלל לעשות טבעות של סופגניות (יש תבנית מיוחדת לטבעות) ונזכרתי שחברה לקחה ממני וטרם החזירה. אז עכשיו כמו שאני לא משאילה ספרים, אני גם לא אשאיל יותר תבניות, על בטוח.
 
אפשר לקרוא לזה סופגניה אפויה ואפשר סופגניית מאפינס. מצידי אפשר לקרוא לזה גם ברוך. העיקר הקלות בעשיה (אפילו לא צריך מיקסר) וחסכון כפול בשמן. גם בבטן.
 
 
 
 
 
2 כוסות קמח תופח
1 כוס סוכר
1.5 כפיות אבקת אפיה
1.5 כפיות סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
 
2 ביצים
300 גר` יוגורט (2 מיכלים של מעדן יוגורט צרפתי של "מולר")
2 כפות שמן
2 כפות מיץ לימון
1 כף תמצית וניל
 
 
 
 
 
בקערה לערבב את המצרכים היבשים.
 
בקערה נוספת לערבב את המצרכים הרטובים.
 
להכניס את התערובת היבשה לתערובת הרטובה תוך ערבוב מתמיד.
 
לחמם תנור ל 200 מעלות.
 
לרסס תבנית מאפינס בשמן. לזרות מעל אבקת סוכר.
 
להכניס כמות של כף גדושה לתוך כל עיגול.
 
 
 
 
 
 
לאפות 10 דקות.
 
להוציא תבנית מהתנור. לחכות כ 2 דקות ואז להוציא את הסופגניות האפויות (בצורת מאפינס) מהתבנית ולקרר .
 
 
 
 
 
מכירים את מיכל הפלסטיק הזה שנמצא בכל שיפודיה או דוכן פאלאפל?  למלא את מחציתו בריבה ולהזריק ריבה לתוך כל סופגניה.
 
 
 
 
אפשר לזרות מעל אבקת סוכר.  לא חובה.
 
 
 
עוד מתכונים לחנוכה
 
 
מאפינס בטעם סופגניה
 
http://www.tapuz.co.il/BLOG/viewEntry.asp?EntryId=1339982
 
 
פאלאצ`ינקן
 
http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1370294
 
 
 
 
אלינוער
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

47 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת