00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

חמין מקרוני

 
 
 
 
 
היורשת חזרה אתמול מהערבה ומי אם לא אמא פולניה תעמוד ותכין לה את המטעמים האהובים עליה.........
 
"לי לא הכנת מטעמים אהובים כשחזרתי מאמריקה", מלין הצמוד.
 
"נכון, אבל אמא שלך הכינה לך", אני מסבירה בעדינות מה.
 
 
היורשת דיי נהנתה מהטיול. עשו סנפלינג, חצו נחלים בלי מים, עשו "בננות" באילת (עד עכשיו עוד לא הבנתי איך עושים בננות בים...חחח).
 
"ליד המאהל שישנו בו", מקטרת היורשת, "היו גמלים, עיזים וחמורים". "מילא", היא מוסיפה,  "שהגמל בכה כל הלילה, אבל זה שחמור נכנס לנו לאוהל וישן איתנו".......
 
"חחחחחחחחח", אני צוחקת, "חמור חכם, נכנס למקום חמים (מאהל מחומם) וזה זכרון שלא תשכחי כל החיים", נכון?
 
בקיצור, חיכה לה ים שניצלים, מאפי גבינות (חאצ`פורי), מקרוני אדום וכמובן בתנור חמין מקרוני.
 
יחי הפסטות והפחמימות.
 
 
 
חמין מקרוני
 
מתאים לכל עונות השנה ולא רק לשבת.
 
 
1.5 חבילות מקרוני מס` 7
10 שוקי עוף ללא העור
3 תפוחי אדמה גדולים מזן דזירה
1 בצל לבן גדול
פפריקה
מלח
פלפל לבן
כורכום
שמן לטיגון
4-6 ביצים (לא חובה)
1/4 כוס ממי המקרוני המבושלים
 
 
לבשל את המקרוני עד אמצע הדרך. כלומר, מוכן למחצה.
 
לקצוץ את הבצל ולטגן בשמן. לפזר מעל פפריקה, לערבב ולהוסיף את שוקי העוף.
 
 
 
 
לטגן מכל הצדדים. לכבות את האש.
 
לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך לפרוסות.
 
לחמם תנור ל 100 מעלות.
 
להניח שכבת תפוחי אדמה על בסיס הסיר. להניח גם בצידי הסיר.
 
 
 
 
לפזר כורכום, מלח ופלפל לבן. להניח מעל שכבת מקרוני.
 
על המקרוני להניח את שוקי העוף ולשפוך מעל את הבצל המטוגן ושמן הטיגון. לרחוץ את הביצים (אל תשכחו מאיפה זה מגיע) ולהניח את הביצים בין שוקי העוף. 
 
 
 
 
לכסות בשכבת מקרוני נוספת. לשפוך מעל כרבע ממי המקרוני המבושלים.
 
לכסות את הסיר בנייר שעווה ומעל בנייר אלומיניום.
 
 
 
 
לסגור היטב עם המכסה ולהניח בתנור ל 4 שעות או עד הבוקר.
 
 
אחרי מספר שעות....................
 
 
 
 
הופכים את הסיר על צלחת הגשה.
 
 
 
 
 
בתיאבון.
 
שבת מופלאה וקסומה לכולנו.
 
אלינוער

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

77 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת