00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

פפריקש צמחוני או תבשיל עלי מנגולד ואורז

 
אמא שלי קוראת לתבשיל הזה פפריקש, אבל בחיפושי ברשת ראיתי שרוב תבשילי הפפריקש מכילים בתוכם עוף או נקניקיות, כך שאני לא בטוחה בשם המדוייק.
אבל מה זה משנה? העיקר שזה עוד מתכון קל להכנה, זה טעים, צבעוני וגם בריא.
אז לא משנה איך תקראו לזה, העיקר שטטעמו .
ובתור מי שמכירה את פורומי האוכל מקרוב, יש המון ששואלים "מה לעשות עם העלים האלה?", אז הנה, רעיון לתבשיל קל להכנה וכמובן... טעים
 
  משלב הבישול התבשיל הזה הוא מהיר הכנה.
לכן, לפני שמכניסים את הבצל לסיר, אני ממליצה להכין את כל הירקות / עלים על השיש, ורק אח"כ להתחיל לבשל.
 
 
תבשיל עלי מנגולד ואורז
 
מצרכים:
2 בצלים גדולים קצוצים
1 פלפל חריף קצוץ - לא חובה למי שלא אוהב חריף
2 עגבניות קלופות וקצוצות (עשו צלב עם סכין חדה בראש העגבניה, הכניסו למים רותחים ואחרי 2-3 דק` הקליפה מתקלפת בקלות)
2 חבילות עלי מנגולד/פזיל/תרד שטופים וחתוכים - ירוק בנפרד ולבן בנפרד
3-4 שיני שום פרוסות
1/2 כוס אורז לבן
כף וחצי פפריקה מתוקה
שבבי צ`ילי
מלח
פלפל שחור
1 כוס מים רותחים
1/4 כוס שמן זית
 
אופן ההכנה:
בסיר רחב וגבוה מטגנים את הבצל והפלפל החריף בשמן זית.
מוסיפים את גבעולי המנגולד (החלק הלבן) והשום ולהמשיך לטגן תוך כדי עירבוב מזדמן.
להזיז את הסיר מהאש, להוסיף את הפפריקה ולערבב היטב.
להחזיר את הסיר לאש ולהוסיף את העגבניות והתבלינים ולערבב שוב.
להוסיף 1/2 כוס אורז, כוס מים רותחים, לערבב ולהוסיף את עלי המנגולד.
שוב לבחוש, לסגור את הסיר ולבשל על אש בינונית/קטנה כ-20 דק`.
 
לבדוק במהלך הבישול אם יש מספיק מים בסיר וגם לערבב עוד פעם או פעמיים תוך כדי הבישול.
 
מתקבלת תוספת עשירה עם הטעם המיוחד של עלי המנגולד והפפריקה.
 
 
בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת