00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

מאפה זוקיני ותרד מוקרמים


 

"מותק, קניתי לך זוקיני"

"אבל אני לא אוהבת זוקיני"

"לא חשוב, את צריכה לאכול כל מה שירוק, זה עוזר לברזל"

"אבל ממילא אין לי ספיגה של ברזל והכל אני מקבלת ישירות לווריד וחוץ מזה – רק חלזונות אוכלים ירוקים"

"לא חשוב... את צריכה לאכול ירוקים ולכן קניתי לך גם תרד"

"תגיד, מה נדפק לך? לא אוהבת את כל אלו"

"אמא שלי אמרה שעכשיו זה שלב חשוב בהריון ואת חייבת הרבה ירוק"

"אבל סחבתי שלושה הריונות עם כמעט אפס ברזל וכל תינוק נולד שמשון הגיבור , אז מה עכשיו הקשקוש"?

"מה שהיה- היה, ואמא שלי אמרה והיא יודעת הכל"

"אז שאמא שלך תאכל"

"לא, באמת, זה חשוב"

"ומה בדיוק אכין עם תרד וזוקיני"?

"את כבר תדעי, אני סומך עליך"

"תרד אני אוהבת רק עם שום, הרבה-הרבה שום ואולי קצת בשאמל ליד"

"נו....  ומפה כבר תמשיכי הלאה"

"לאן אני אמשיך?"

"סומך עליך, אני עולה להביא את הקניות מהאוטו"

"תגיד, קנית לי בשוק משהו טעים"?

"כן, זוקיני ותרד"

"מאנייקקקקק "

זה היה ביום שישי בצהריים.

פעם קניות השוק של הכפרה בע"מ היו מלהיטות ומגרות את כל בני הבית.

כולנו היינו קופצים על השקיות , נוברים ומחטטים והוא היה צורח שהוא זה שצריך לסדר הכל במקום, אז סבלנות...

אני הייתי מחפשת את שקית התבלינים הריחנית, הילדים היו מחפשים את שקיות הממתקים האלו שמוכרים חמש בעשרה ₪ ואותו היינו תוקעים עם הירקות, הדגים וכל ה"משעממים" למיניהם...

היום? כולם ממשיכים בעיסוקים שלהם, כי מה כבר יביא לנו?

עוד חסה? עוד מלפפון? עוד פאקינג זוקיני ותרד, והכל כי אמא שלו אמרה שזה בריא?

האמת היא שהיא יודעת לבשל אוכל בריא וטעים, אבל שוק זה הפתעות ו"ירוקים" זה לא דבר שממש עונה להגדרה הזאת, אלא אם כן אתה :

 

 

 

אז זה מה שיצא מהפאקינג ירוקים שבעלי ואמו החליטו נחרצות שאני חייבת, אבל ממש חייבת לאכול...

אם אתם שואלים אם אכלתי מזה, אז לא !

שמרתי את החלק שלי לאמא שלו... שהיא תאכל !

אוהבת ירוקים?  תפאדל !!!

האמת היא שהילדים והבעלול המסטול אהבו לאללה. אני לא טעמתי רק כדי להוכיח שאני לא וזהו.

כפרה עלי, יצאתי אבו- גבר....

בכל מקרה אני מעלה את המתכון, כי היפיוף אמר שזה מעדן ושאני חייבת לכתוב על זה, כדי שהמתכון ישאר לילדים כשיגדלו (הוא מתעצבן כשאני מכינה משהו טעים וכשהוא שואל אם רשמתי בדיוק מה שמתי ואני עונה בלאו קטלני)...

לא חשוב... הנה המתכון, תרצו- תאכלו, לא תרצו- צודקים !

 

מאפה זוקיני ותרד מוקרמים :

 

חומרים:

1 קילו תרד

2 כפות שמן זית או חמאה מומסת

8 שיני שום קצוצות

מלח , פלפל ומעט צ`ילי גרוס

1 קילו זוקיני

חצי ליטר חלב

1 צנצנת שמנת מתוקה

חצי כפית מלח, פלפל

50 גרם חמאה

2 כפות קמח

מעט אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור או לבן

100 גרם גבינה צהובה (רצוי קשקבל + פרמז`ן)

 

אופן ההכנה:

שוטפים ומייבשים את התרד.

מטגנים במעט חמאה או שמן זית את חתיכות השום למשך כדקה תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את עלי התרד ומקפיצים היטב מטגנים עד שהנוזלים שהפריש התרד מתאדים.

מתבלים במלח ופלפל שחור.

 

פורסים את הזוקיני, כולל הקליפה לרצועות אורך דקיקות.

מטגנים טיגון קליל את רצועות הזוקיני במחבת טפלון מרוחה במעט שמן זית או תרסיס שמן בטעם חמאה.

 

. מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח ומערבבים נמרצות, עד שמתקבלת משחה אחידה. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את החלב בהדרגה. מערבבים כל הזמן, עד שמתקבל רוטב דליל. מוסיפים שמנת מתוקה ושוב מערבבים.

מתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט ומחזירים לאש. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים אגב ערבוב מתמיד עד שמסמיך (זה לוקח כ-3-4 דקות). מסירים מהאש.

 

מרכיבים את המאפה:

מניחים שכבה של זוקיני בתחתית התבנית.

מעל הזוקיני מורחים שכבה של רוטב בשמל.

מעל שכבת הבשמל מניחים שכבה של תרד .

מעל התרד מניחים עוד שכבה של זוקיני ושוב בשמל.

עורמים כך שכבות – שכבות   כשעל השכבה האחרונה מורחים את שארית הבשמל ומפזרים את תערובת הגבינות הצהובות.

מחממים תנור לחום בינוני.

אופים בחום בינוני (180 מעלות) עד שהגבינה מזהיבה היטב.

מוציאים מהתנור, ממתינים עשר דקות, פורסים ומגישים.

 

זהו.

אז כמו שאמרנו: השבט אמר דברו וזה אמור להיות טעים, אבל על אחריותכם, כן?...

יאללה יפים ויפות שלי...

שיהיה אחלה שבוע, כן?

סאלאמת !

 

**** רגע, רגע, רגע... אנ`לא יכולה ללכת לפני שאספר לכם שקיבלתי המלצה על בלוג חדש בתחום הבישול מאהובת לבי – תמי מקולינריא .

והיות שאני לא שומרת דברים טובים רק לעצמי אני משתפת אתכם בממתק:

מדובר בבלוג חדש דנדש ששייך לשפית מקצועית בשם איילה ארוך .

את השם שלה כבר שמעתי בעבר, בכמה הקשרם ושמה הולך לפניה.

חוץ מזה שכשתמי אומרת לי משהו – אני קונה בלי לבדוק בכלל.

אז ככה, מדובר בשפית צעירה שמשמשת גם כיועצת קולינארית.,

היא  בוגרת `קורדון בלו` פריז ובעלת ניסיון וותק של 13 שנים של עבודה במטבח מקצועי מוביל. את השכלתה כשפית רכשה בפריז, שם גם עברה את הכשרתה המקצועית.היא עבדה במספר מסעדות מאוד נחשבות בפאריז ואין ספק שאחת כזאת תוכל להביא מניסיונה והשכלתה לכל מי שמתעניין בתחום.

איילונת- בהצלחה ממני, אין לי ספק שבאת למקום הנכון , אני אתענג קשות על בלוגך ובטוחני שעוד כמה כמוני...

אז הנה לכם הקישור, כנסו ותהנו:

  http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=ayalaarochchef

 


זהו !

עכשיו אני הולכת להעיר את הילדים, כי כבר מאוחר....

נשיקות וביי !!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

37 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת