00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

אין כלום בבית- ארגון המטבח - חלק ה` - קציצות

 
 
 
לא יודעת מה זה אצלכם אין כלום בבית. אצלי, אם מדפי המקרר לא דחוסים בכל פינה, מגירות המקפיא מלאות עד אפס מקום ומדפי המזווה כורעים תחת העומס - זה אין כלום...
השכנה שלי, שהיא ההפך הגמור ממני, קוראת לי המכולת של פל.... 
 
בעלי מתלונן. הוא ההגיוני שביננו. הוא טוען שזה סתם להשכיב כסף על המדפים וממילא גם בשתיים לפנות בוקר אפשר למצוא חנות פתוחה. נכון, אבל עלי זה לא עובד. אני נהנית לפתוח את דלת המזווה ולראות את המדפים העמוסים, המקפיא המפוצץ, ובכל פעם שפותחים את דלת המקרר- נופלת חבילה החוצה. ככה זה. שריטה.
 
לא יודעת מאיפה זה נובע. לדעתי זה פשוט סתם נוחות וצימצום האופציה לתיסכול, כשבאמצע הלילה מתחשק לאפות דוקא עוגת אננס עם ג`ל תותים או להיפך. 
 
אמרתי בעבר שארגון המטבח עוזר לי בתקופות של לחץ, ואיפשר לי בעבר לצלוח תקופות עמוסות של עבודה רבת שעות, בדיוק כפי שעזר לי בתקופה המאומצת של מערכת הבחירות. והינה עוד רעיונות.

 

קציצות.

אף פעם אני לא מכינה כמות קטנה של קציצות. אם כבר אז כבר, ממילא הכיריים מתלכלכים...בדכ` אני מכינה כקילו וחצי בשר טחון כקציצות. יוצאת כמות ענקית של כחמישים ויותר קציצות. מחלקת לחבילות של 10-15 ומקפיאה. ואני מסודרת לחודש הקרוב. רק להוציא ולהחליט על  הרוטב הנלווה.

אני אופה את הקציצות מטעמי "חיסכון" בקלוריות, וזה טעים מאוד, אבל בהחלט למי שזה לא מפריע – אפשר לטגן.  

כמובן שאפשר להכין את הקציצות מבשר הודו, בשר עוף או חצי חצי בכל ואריאציה שאוהבים.

למי שאוהב קציצות דגים - בדיוק כמו הבשר .  

 

קציצות שלי


מצרכים
1/2
ק"ג בשר טחון   
1
בצל
1
תפוחי אדמה
4
 שיני שום כתושות
 1
גזר/קישוא/בטטה
 1/2
חבילה פטרוזיליה
 1/2
חבילה כוסברה
 רצוי - עלי סלרי
1
ביצה
1/4
כוס פירורי לחם
מלח,פלפל שחור, כמון, פפריקה

- לטחון את הירקות (או לגרר בפומפייה)
- לערבב את הבשר, הירקות הטחונים והתבלינים. לעבד היטב ולהניח במקרר כשעה , פירורי הלחם יספגו את הנוזלים.

אפשרויות –

-   כדורי בשר – להכין רוטב שאוהבים ולהניח חלק מהכמות ככדורי בשר בתוך הרוטב- לבשל ולהרטיב מדי פעם . 

 

-         אימי היקרה טובלת בקמח וביצה, פוחסת ומטגנת אותן. לחלק למנות ולהקפיא.

 

 

-         כמובן שאפשר לוותר על הקמח והביצה ולטגן ככה.

-         ואני – מאז תחילת הדיאטה פשוט אופה. כן. מורחת ניר אפיה במעט שמן או מרססת בתרסיס, מסדרת את הקציצות פחוסות ומורחת או מרססת גם מעל. אופה ב200 מעלות כרבע שעה מכל כיוון. טעים טעים.

 

רטבים שאנחנו אוהבים ומשמשים אותי למגוון בישולים –

רוטב עגבניות רגיל-  

שום קצוץ, קופסת רסק עגבניות קטנה, כפית פפריקה, כפית כמון, מלח, פלפל שחור וכוס וחצי מים, להביא לרתיחה ולסדר את הקציצות. לבשל כחצי שעה ולהרטיב את הקציצות מדי פעם תוך כדי ניעור הסיר.  

רוטב אדום –

כפית שמן, לטגן שום קצוץ גס, כף פפריקה, 1/2 כפית כמון, 1/2 כפית כורכום, מלח, פלפל שחור, כוס וחצי מים ולהביא לרתיחה. להניח את כדורי הבשר/הקציצות  ולבשל כחצי שעה. לנער את הסיר מדי פעם כדי להרטיב את כדורי הבשר ולהזיז אותם מעט.

רוטב צהוב –

כפית שמן, שום קצוץ גס, כף כמון, כפית כורכום, מלח, פלפל שחור, מים ולהביא לרתיחה. להניח את כדורי הבשר/הקציצות  ולבשל כחצי שעה. לנער את הסיר מדי פעם כדי להרטיב את כדורי הבשר .



 וכמובן - נקודות

100 גר` בשר בקר = 4 נק`

1 תפוח אדמה  = 3 נק`

1/4 כוס פירורי לחם = 50 גר` = 21/2 נק`

1 ביצה = 2 נק`

כף שמן = 21/2

ירקות +ירק = 0

תבלינים = 0

 

 בתיאבון

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת