00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

חאצ`פורי

 
 
שישי בבוקר בדרכי לסופר להשלמות אחרונות ראיתי אותה שוב. כל פעם שאני רואה אותה אני צוחקת לעצמי, שם בפנים, שלא יראו.
 
יש לנו פה בעיר (כמו בכל עיר אני מניחה) את הפיגורות ההזויות שלנו. אני מבהירה הבהר היטב שהסיפור פה לא בא על מנת לגחך עליהן, אלא רק בשביל להעלות חיוך ויש הבדל.
 
לזו שבאה מולי אני קוראת "בובולינה ב".
בובולינה ב` היא אשה בסביבות ה 45 אני מניחה, אשה שתמיד כשאני רואה אותה היא צועדת, יענו "עושה הליכות". היא בלונדינית (כבר מזמן היתה צריכה לצבוע שורשים), אוספת את שיערה לקוקו, חצאית לבנה מיני עם קפלים, נעלי התעמלות כמובן, חולצה חושפת בטן ותיק. לא תיק ספורטיבי על הגב אלא תיק של אשה (בדרכה לעבודה או לשגרת יומה) אותו היא נושאת ביד מקופלת (אנגאז`ה כזה) ואודם. אודם אדום המרוח לה על שפתיה תדיר. וככה היא עושה הליכות עם אודם ותיק המקופל על ידה 
 
יש לנו גם את בובולינה א`. מזמן לא ראיתי אותה האמת אבל אם אני כבר מספרת על הבובולינות שלנו ראוי לספר גם עליה.
בובולינה א` היא אשה בסביבות ה 70. גם היא הולכת עם חצאית מיני הצמודה על כרסה השופעת, שתי קוקיות במעלה ראשה ועל שפתיה אודם ורוד עז.
 
אני חושבת שסממן חצאית המיני והאודם משותף לכל הבובולינות.
 
יש לנו גם את גב` ניילון. גב` ניילון היא אשה בגילי שבחיים לא ראיתי אותה עם תיק כמו של בובולינה ב` למשל. תמיד עם שקית ניילון ביד. לים עם שקית ניילון, למכולת עם שקית ניילון, עם חברות מלווה בשקית ניילון. בחיי, אני מוכנה להשאיל לה תיק (עודפ`ם תיק?) רק לראות אותה פעם אחת בלי שקית ניילון.
 
יש לנו עוד כל מיני פיגורות אבל זה כבר בפעם אחרת. בסה"כ רציתי לספר שהקניות שערכתי בשישי לקו בחסר. בדרך כלל כשאני מתכננת בראש את בישולי ומאפי סוף השבוע אני לא שוגה כמו ששגיתי בשישי כשבמקום לקנות 1 ק"ג גבינה צפתית  ל"חאצ`פורי" (בורקס ענק גרוזיני) קניתי 200 גר` גבינת צ`דר מגוררת ו- 100 גר בולגרית 3%.
 
כנראה השפעת בובולינה ב` שנקרתה בדרכי לסופר
 
 
 
 
 
חאצ`פורי - בורקס גרוזיני ענק
 
 
לבצק
 
1 ק"ג קמח
1/2 כוס שמן
1/2 כפית מלח
מים פושרים לפי הצורך - בערך  1.5 כוסות
2 ביצים
 
1 ביצה טרופה (לא חובה)
 
 
 
הקלקה על כל תמונה תתן את גודלה המקורי
 
 
 
 
למלית
 
1 ק"ג גבינה צפתית (אצלי כיכבו הצ`דר והבולגרית:-)
2 חלמוןן ביצה
50 גר` חמאה
 
 
 
לערבב את כל מצרכי הבצק. להכין כדורים, לזרות עליהם קמח ולהשהות לשעה - שעה וחצי, כשהקערה מכוסה במגבת.
 
לערבב את מצרכי המלית.
 
לרדד כל כדור או חצי כדור על שיש המפוזר עליו קמח (הבצק מאד גמיש), למלא ב 2 כפות גדושות ולקפל.
 
 
 
 
לחמם תנור ל 200 מעלות. להניח כל ריבוע בצק על נייר אפיה המכסה תבנית, להבריש בביצה טרופה (לא חובה) ולאפות עד הזהבה או צבע חום בהיר.
 
 
                                  במילוי מלית תמרים ואגוזים
 
 
כאמור, נשארתי עם הרבה בצק אז מיליתי אותו בתערובות שונות של ריבה עם אגוזים, תמרים עם אגוזים וקינמון ומילוי השטרודל המפורסם - תפוחי עץ, אגוזים, קינמון וסוכר.
 
 
                                        מילוי תפוחי עץ
 
 
 
 
עכשיו להקת הארבה תרווה נחת למספר ימים (אני מקווה:-)
 
 
 
המשך יומהנה
 
אלינוער
 
 
נ.ב. - את החאצ`פורי עדיף לאכול חם. המתוקים טובים יותר ביום למחרת.
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

73 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת