22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המסע לעמק החלומות

ההזמנות שלי


ארוחת ליל שבת....באהבה

 
 
 
 
 
אני כל כך אוהבת את ערב שבת
יום שישי בערב
יש משהו מיוחד באוויר
יותר מלמחורת....
לא יודעת להסביר למה
 
ישנתי איזו שעה רק
כי אני קפיץ קפוץ
אבל האיש שלי ישן
נותנת לו לישון בכיף
כל השבוע חוזר בתשע, עשר בערב
אז שבת נותנת לו להתענג
במנוחה בשינה....ובעונג שבת.
 
השבת החלטנו לעשות בבית
בכיף
אולי נצא לסרט בלילה
אז לכבוד השבת
הכנתי גם מטעמים
כן
יש ספרים, יש אינטרנט
יש בלוגים
רואה, עושה רשימת קניות
קונה ומכינה בכיף
 
אז מה בישלתי השבת
 

צלי בקר ברוטב יין

(להיום בערב)

 

חומרים

1 ק"ג בשר בקר (נתח שלם של חזה, או כתף, למשל)

רבע כוס שמן

2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

6 שיני שום

6 עלי דפנה

12 כדורי פלפל אנגלי

3 בצלים פרוסים דק

3 גזרים פרוסים דק

2 כוסות יין אדום

 

הכנה

 

כדי לשפר את טעם הצלי עוד יותר כדאי לשים אותו בתבנית האפייה יחד עם כל חומרי הרוטב ולתת לו לספוג את הטעמים עוד לפני שהוא נכנס לתנור. אפשר לעשות זאת בלילה שלפני הסדר ולשמור את התבנית במקרר, או כשעתיים לפי הכניסה לתנור, כשהתבנית מחוץ למקרר.

 

בוחרים תבנית אפייה בגודל מתאים שתכיל את נתח הבשר בנוחיות. מערבבים את השמן עם התבלינים ומורחים את הבשר מכל הצדדים בתערובת. מניחים בתבנית. מפזרים על הבשר את השום, עלי הדפנה והפלפל האנגלי ומהדקים לבשר. מלמעלה מפזרים את הבצלים והגזרים. יוצקים את היין ומכסים את התבנית היטב ברדיד אלומיניום.

 

צולים בתנור בחום בינוני-נמוך במשך כ- 3 עד  4 שעות. חשוב שהתבנית תהיה מכוסה היטב כדי שיישמרו בה נוזלים ושהבשר לא יתייבש. בודקים מפעם לפעם ומוסיפים עוד יין או מים, לפי הצורך. כשהבשר רך מאוד למגע מזלג מוציאים מהתנור. כדאי לתכנן שהבשר יהיה מוכן לפחות חצי שעה לפני הארוחה כי אז קל לפרוס אותו.

 

פורסים את הבשר לפרוסות, מסננים את הרוטב לתוך סיר קטן. מסירים את עודף השומן ומצמצמים את הרוטב כדי לרכז את הטעמים. מגישים את הבשר עם רוטב.

 

עוף בבירה לבנה ותפוחי אדמה

 

מרכיבים
 
* כרעיים
* 4 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות
* 3 בצל לבן פרוס
* 3 עגבניות פרוסות
* 1 בקבוק בירה לבנה
* לרוטב
* מלח
* פלפל
* 3 כפות דבש
* 2 כפיות פפריקה מתוקה
* 3 כפות רוטב סויה סמיך
* 4 כפות רוטב סילאן (דבש תמרים) להשיג בסופרמרקט
* 1/4 כוס יין אדום
* 3 כפות לימון
* 2 כפות קרונפלור
*
- >- >
הוראות הכנה
1 בסיר להניח את הכרעיים עם הבירה הלבנה ולבשל 1/2 שעה.
2. בסיר בינוני להניח את כל מרכיבי הרוטב לבשל על אש בינונית עד לרתיחה, להנמיך ולבשל עוד 20 דקות עד שהרוטב יהיה סמיך.
3. בתבנית של התנור להניח את הכרעיים אחרי ששפכנו את הבירה.,
לשים גם את קוביות תפוחי האדמה, העגבניות והבצל,
4. לשפוך את הרוטב שבישלנו על הכרעיים והירקות, להכניס לתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות, ולאפות שעה בתנור עם אותו חום,
מידי פעם להפוך ולטבל את הכרעיים עם הרוטב.
בתאבון!!!!
 
מנה ראשונה מרק חם עם כל הירקות
תוספות שהכנתי
לערב פירה ושעועית ירוקה
למחר אורז לבן
וסלט חיי עם כל הירקות ותירס
מטובל ברוטב אלף האיים
 
 
הולכת לערוך את השולחן
ולתת נשיקת "שבת שלום" לאיש שלי
ולכולם
בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
ההזמנות שלי

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הלב מזהב אלא אם צויין אחרת